Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Gradonačelnik Leskovca da poštuje zakon

Sloga: Gradonačelnik Leskovca da poštuje zakon

Leskovac, 13. jul 2016.- Gradonačelnik Leskovca, doktor Goran Cvetanović, u jučerašnjem obraćanju novinarima na grub način je uskratio građanima odgovor na pitanje zbog čega je nemačka kompanija “Kromberg&Šubert“, odustala od izgradnje fabrike u Leskovcu.

Novinarima Jugmedije, Milici Ivanović i Draganu Marinkoviću, nisu bila dozvoljena pitanja u vezi ove kompanije, već ih je gradonačelnik direktno optužio da su oni krivi za nedolazak nemačke firme.

Jugmedija je prva pokrenula priču o nehumanim uslovima rada u korejskoj kompaniji Jura gde su radnici izloženi raznim pritiscima, pretnjama i ucenama.

Svi navodi koje je Jugmedija objavila su apsolutno tačni i relevantni. Iskazi koje je Jugmedija dobila su iskazi samih zaposlenih u Juri.

Sloga napominje da Nemačka kompanija u Leskovac nije došla zbog pisanja Jugmedije i drugih štampanih i elektronskih medija, već iz ekonomske neisplatljivosti koja je na prvom mestu.

USS “Sloga“staju u odbranu novinara Milice Ivanović i Dragana Marinkovića koji su javnost blagovremeno i istinito obaveštavali o slučaju Jura, a gradonačelnika Leskovca podsećaju da je u obavezi da kao nosilac javne funkcije mora da poštuje zakon o informisanju i da pruži odgovore na sva pitanja medija, ma koliko ona bila prijatna ili neprijatna.

 

Poverenik USS „Sloga“ za Leskovac

Ivan Krstić

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*