Home » SLOGA VESTI » Sloga Gornjeg Milanovca sa onima koji brane ekologiju

Sloga Gornjeg Milanovca sa onima koji brane ekologiju

U ponedeljak, 17.05.2021. u prostorijama USS Sloge u Gornjem Milanovcu održan je sastanak, a po tom i konferencija za novinare organizacija opozicije G. Milanovca, sa temom najavljenog odobrenja istražnih radova na utvrđivanju količina litijuma i plemenitih metala na teritoriji GM opštine.

foto: gminfo.rs

Tim povodom predsednik GO Sloge Gornji Milanovac i potpredsednik USS Sloge Vladimir Radosavljević nam je rekao:

Vladimir Radosavljević

USS Sloga će zajedno sa ostalim kolegama iz opozicionih organizacija u opštini GM, inicirati i podržati svaku akciju usmerenu na sprečavanje ljudi bez časti i morala koji su uzurpirali vlast u Srbiji da rasprodaju i unište ovu prelepu zemlju koju su naši preci krvlju otkupljivali vekovima. Nesumnjive su katastrofalne posledice koje iza sebe ostavlja eksploatacija litijuma, i mi smo spremni da se na svaki način odupremo ovom zlu. U tom smislu ćemo se, rame uz rame sa svim ljudima koji imaju razvijenu ekološku svest u našoj opštini i celoj Srbiji, boriti svim sredstvima. Nećemo dozvoliti vršenje istražnih radova jer oni nikako nemaju svrhu sami po sebi. Nećemo čekati da reagujemo kad već dođe do eksploatacije, jer je tada već kasno.

Uz niz afera kojih smo svakodnevni svedoci, ne čudi nepoverenje naroda prema uveravanjima iz ministarstva o sigurnosti ove eksploatacije po životnu sredinu.

Lokalne vlasti, koje nas inače redovno obaveštavaju o svim svojim aktivnostima, a naročito predsednika opštine Kovačevića, i ne propuste da se slikaju ni pored “ svečanih otvaranja“ javnih WE CE- a ili semafora, o svemu ovome su ćutale. Prećutale su informacije o izdatim dozvolama za istraživanja,  kao i o učešću Kovačevića na skupu organizovanom uz podršku RIO TINTA- ozlogašene multinacionalne kompanije za eksploataciju litijuma, tri meseca pre izdavanja ovih dozvola. Nije čudo što građani više nemaju ni trunku poverenja u vlast, i sve su bliži nama koji u ovu vlast poverenje nikad nismo ni imali.

Info Sloga

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content