Home » OBAVEŠTENJA » Opasno narušavanje vladavine prava!

Opasno narušavanje vladavine prava!

Sloga sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije najoštrije osuđuje obaveznu imunizaciju pripadnika vojske u vidu naređenja i traži hitnu reakciju ministra odbrane i povlačenje naređenja o obaveznoj imunizaciji.    

Poslednjih dana, najpre usmeno a zatim i u pisanoj formi vojnicima je “naređena” obavezna imunizacija bez obzira na slobodu izbora koja je Ustavom zagarantovana. Od vojnika se traži da prilikom imunizacije potpišu “blanko saglasnost” bez jasnih i preciznih formi o tome kako vakcina deluje u odnosu na hronične bolesti i moguće nuspojave, a sve pod jeftinim izgovorom da je to neophodno sprovesti u cilju opšteg zdravlja vojnika.

Mi nismo protiv imunizacije, ali se otvoreno pitamo kakva je to vladavina prava, kada vojnici, čuvari naše zemlje – nemaju pravo na izbor i garancije svoje države koja pokazuje brigu o njima kao o ljudima, već ih tretira kao olovne vojnike političara i generala u njihovim opsenama o umeću ratovanja.

Zato smo danas ne samo suočeni sa mogućim disciplinskim postupcima protiv onih koji se ne odazovu na imunizaciju, već i ozbiljno zabrinuti šta će biti ako bude nedostajalo organa za transplantaciju.

Hoće li i onda  biti „naređeno“ da vojska dobrovoljno daje svoje organe!?

Sloga sindikat zaposlenih u MO i VS

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content