Home » OBAVEŠTENJA » SINDIKATI MORAJU DA BUDU SLOŽNIJI
SINDIKATI MORAJU DA BUDU SLOŽNIJI

SINDIKATI MORAJU DA BUDU SLOŽNIJI

BEOGRAD, 03. mart 2014. – U petak, 28.februara, u okviru Visoke strukovne škole za preduzetništvo u Beogradu, održan je „Radni doručak“ koji za cilj ima okupljanje svih predstavnika sindikata, saradnika škole i pojedinaca iz društvenog ipolitičkog života, gde se tokom neformalnog druženja, u jednoj opuštenoj atmosferi, razgovara o svakodnevnim društvenim pitanjima iz oblasti naučnog, političkog i javnog života.

Domaćini skupa su bili predstavnici  Visoke strukovne škole za preduzetništvo u Beogradu i profesor Darko Marinković, profesor Megatrend univerziteta i dobar poznavalac prakse sindikalnog organizovanja.

Pored brojnih gostiju, predstavnika sindikata srpske sindikalne scene, posebni  gosti su bili: Aida Ćorović, ugledna aktivistkinja NVO i Jasmina Maričić-Vukotić, inspektor odeljenja inspekcije rada.

Udružene sindikate Srbije „Sloga“ predstavljala je Jasmina Maričić, predsednik  Granskog sindikata državne uprave i lokalne samouprave i član GO USS Sloga.

Tema sastanka je bilo pitanje koje se često postavlja u sindikalnim krugovima, a to je : Šta Sindikat kao organizacija može da uradi u sadašnjoj situaciji, i kojim programom plana mera i aktivnosti se suprotstaviti opštem sunovratu društva?

Na sastanku je, između ostalog bilo i razgovora o Nacrtu zakona o radu, kako je on nastao, kako je nastala radna verzija i ko je u njenoj izradi učestvovao, a ko nije.

Opšta je ocena gotovo svih učesnika  da je zahtev za izmenama zakona pokušaj vlasti da podlegne interesima velikih svetskih koorporacija, zbog čega svi sindikati moraju da odrede minimumum zajedničkih sindikalnih interesa, kako bi se sprečilo korporativno pravo na uništavanje radništva u Srbiji.

Informativna služba USS Sloga

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top