Home » IZBORI 2014 » VESELINOVIĆ: VLADA LAŽNO OBEĆAVA

VESELINOVIĆ: VLADA LAŽNO OBEĆAVA

Beograd, 28. februar 2014 – Kandidat za poslanika sa liste „Sa DS za demokratsku Srbiju“ i predsednik Ujedinjenih sindikata Srbije „Sloga“ kaže da se ova vlada takmiči u lažnim obećanjima.

Željko Veselinović je naveo da ne može neko ko u tehničkom mandatu pravi zakon o radu, kojim planira da otpusti više od sto hiljada ljudi, istovremeno obećavati otvaranje novih radnih mesta i nove investicije.


Kako je preneo DS, Veselinović je rekao da se tehnička vlada igra sudbinom radnika i njihovim životima i gasi požar tako što im daje jednu minimalnu zaradu.

„Očigledno je da Vlada pokušava da kroz lažna obećanja ‘reši problem’ do 16. marta, a posle 16. marta ko zna šta će biti“ naveo je Veselinović i istakao da tehnička vlada ne može obećavati nešto što se nikada neće ostvariti.

„Borićemo se protiv zakona o radu, protiv zakona o stečaju, protiv zakona o privatizaciji i svih drugih štetnih antiradničkih zakona jer imamo jasan plan i viziju kako Srbiju izvući iz krize“, kazao je Vesleinović.

On je dodao da se radnici Srbije danas nalaze u veoma teškoj situaciji i da nikada u Srbiji nije bilo više štrajkova nego što ih ima danas.

Parlamentarni izbori u Srbiji biće održani 16. marta.

Izvor: Beta.

Priredila Informativna služba USS Sloga

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content