Home » OBAVEŠTENJA » SINDIKAT SLOGA U EVROPSKOM PARLAMENTU

SINDIKAT SLOGA U EVROPSKOM PARLAMENTU

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ u saradnji sa GUE/NGL i forumom socijalne Evrope ( Evropske mreže sindikalaca), sa fokusom na centralnu i istočnu Evropu, naše koleginice inspektorka rada Jasmina Maričić Vukotić i pravnica Jelena Milošević, bile su ispred našeg sindikata kao učesnice i predstavile nas u najboljem svetlu.

evpopaSeminar se održao u Evropskom parlamentu u Briselu i trajao je dva dana. Tema seminara je bila vezana za socijalno politička kretanja i samu situaciju sindikalnog pokreta u poređenju sa drugim državama i samim time davajući predloge šta treba izmeniti.

Prikazana je ekonomska tranzicija zemalja centralne i istočne Evrope, kao i sama situacija organizovanog rada i tržišta rada.

Kroz diskusije je razmatrana tema novih predloga za tržište rada kao i neki predlozi za menjanje postojećih.

Drugi dan je protekao u raspravi radnika migracije, eksplotaciji i socijalnom dampingu u drumskom prevozu, građevinskoj industriji kao i javnom sektoru.  Na seminaru su bili prisutni predstavnici najvećih evropskih sindikata iz zemalja Evrope, iz Češke, Nemačke, Norveške, Brisela, Grčke, sa Kipra,Rumunije, Italije.

Kroz usaglašavanje, zajedničke predloge, i ideje usvojene su neke nove ideje i načini realizacije o poboljšanju položaju radnika.

Mi smo stvorili jasniju sliku Evropske unije i doneli jednoglasno zaključak o jačanju dalje saradnje!

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*