Home » ОБАВЕШТЕЊА » СИНДИКАТ СЛОГА У ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ
СИНДИКАТ СЛОГА У ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ

СИНДИКАТ СЛОГА У ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ

Удружени синдикати Србије „Слога“ у сарадњи са ГУЕ/НГЛ и форумом социјалне Европе ( Европске мреже синдикалаца), са фокусом на централну и источну Европу, наше колегинице инспекторка рада Јасмина Маричић Вукотић и правница Јелена Милошевић, биле су испред нашег синдиката као учеснице и представиле нас у најбољем светлу.

evpopaСеминар се одржао у Европском парламенту у Бриселу и трајао је два дана. Тема семинара је била везана за социјално политичка кретања и саму ситуацију синдикалног покрета у поређењу са другим државама и самим тиме давајући предлоге шта треба изменити.

Приказана је економска транзиција земаља централне и источне Европе, као и сама ситуација организованог рада и тржишта рада.

Кроз дискусије је разматрана тема нових предлога за тржиште рада као и неки предлози за мењање постојећих.

Други дан је протекао у расправи радника миграције, експлотацији и социјалном дампингу у друмском превозу, грађевинској индустрији као и јавном сектору.  На семинару су били присутни представници највећих европских синдиката из земаља Европе, из Чешке, Немачке, Норвешке, Брисела, Грчке, са Кипра,Румуније, Италије.

Кроз усаглашавање, заједничке предлоге, и идеје усвојене су неке нове идеје и начини реализације о побољшању положају радника.

Ми смо створили јаснију слику Европске уније и донели једногласно закључак о јачању даље сарадње!

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top