Home » OBAVEŠTENJA » Sindikat Sloga: bez realnog povećanja zarada u zdravstvu

Sindikat Sloga: bez realnog povećanja zarada u zdravstvu

Sindikat Sloga Opšte bolnice u Somboru smatra da je obećano povećanje zarade dovoljno tek da se pokrije ovogodišnja inflacija.

Predsednik Republike Srbije je najavio povećanje plata između 12,5 i 14 odsto od 1. januara naredne godine. Kako je ukazao somborski ogranak sindikata Sloga, ovo povećanje plata će samo pokriti rast inflacije, dok realnog povećanja plata nažalost neće biti.

– Medicinari pozdravljaju najavljeno povećanje penzija, ali smatraju da rad zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti zaslužuje najmanje isti tretman u smislu povećanja plata, kao i isplate novčane nagrade zbog poboljšanja kvaliteta usluga i uloženog truda i napora na suzbijanju epidemije zarazne bolesti Covid-19. Prema najavama stručnjaka, očekuje nas novi talas pandemije. Zaposleni rade u teškim uslovima, iskazujući ogromno požrtvovanje i profesionalnost u cilju pružanja zdravstvenih i usluga socijalne zaštite – navodi se u saopštenju sindikata Sloga u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović” u Somboru.

Sindikat Sloga je poručio da bi ulaganje u ljudske resurse obezbedilo normalno funkcionisanje zdravstvenog i sistema socijalne zaštite, a ujedno bi se sprečio i odliv zaposlenih.

Izvor: soinfo.org/link/

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.
Skip to content