Home » SLOGA VESTI » PROTEST SINDIKATA POŠTE: „Mizerne plate, nedovoljno za život dostojan čoveka“

PROTEST SINDIKATA POŠTE: „Mizerne plate, nedovoljno za život dostojan čoveka“

Zbog loših uslova rada, sindikati radnika pošte „Sloga“, „Solidarnost“ i Samostalnog sindikata organizovali su protest upozorenja. Poručuju da traže povećanje plata. Nakon okupljanja, oglasio se vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević koji je rekao da će se u četvrtak sastati sa radnicima kako bi razgovarali o svim problemima.

Zaposleni u JP Pošta Srbije po završetku smene nisu otišli kući, već su ostali ispred glavne pošte u Takovskoj ulici kako bi portestovali. Kažu da su nezadovoljni, jer godinama rade u lošim uslovima rada. Poručuju i da primaju mizerne plate i da ne mogu normalno da žive, piše portal N1info.com

– Plate su male, inflacija i same cene su skočile, a plata evo već se ne menja duže vreme, to je ono ključno protiv čega se borimo. Nezadovoljni smo uslovima i normalno platom našom, jako se malo povećala ove godine, a ostvarili smo prihod koji je veći nego inače, i poslovodstvo ne misli da će u skorije vreme sa nama neke ozbiljne pregovore da vodi – kažu oni.

Predstavnici sindikata poručuju da su se za pomoć nekoliko puta obraćali nadležnim ministarstvima, ali i predstavnicima preduzeća, ali da su, kako objašnjavaju, naišli na zatvorena vrata.

– U više navrata smo se obraćali poslovodstvu sa zahtevima da se pod hitno poboljša materijalni status zaposlenih, nije odgovoreno, slali smo naše zahteve predsedniku Nadzornog odbora, nisu se udostojili da odgovore, ovo je danas naš odgovor na njihove ćutnje, iskazujemo naše nezadovoljstvo, pre svega izuzetno niskim zaradama, 10.000 zaposlenih od ukupno 15.000 u JP Pošta Srbija radi za platu koja se kreće oko 50.000 dinara, što sa današnjim cenama i troškovima života nije ni približno dovoljno za neki život dostojan čoveka – kaže za N1 Stefan Mitrović iz Sindikata radnika pošte Sloga.

Kako bi ukazali na svoje probleme, okupljeni su sa protesta poručili da su poslali otvoreno pismo predsednici Vlade Ani Brnabić, ali da odgovor još nisu dobili. Ukoliko im zahtevi ne budu bili ispunjeni, najavljuju radikalizaciju protesta.

Izvor: N1, mojnovisad.com

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.
Skip to content