Home » OBAVEŠTENJA » ŠIBICARENJE MINISTARSTVA PRIVREDE
ŠIBICARENJE  MINISTARSTVA PRIVREDE

ŠIBICARENJE MINISTARSTVA PRIVREDE

Ministarstvo privrede Republike Srbije, odložilo je današnji sastanak sa predstavnicima Srpskog sindikalnog fronta, ranije dogovorenog u vezi početka pregovora oko formiranja nove Radne grupe za izradu Zakona o radu  u kojoj bi ušli i predstavnici fronta, sindikata  koji okupljaju više od dve trećine zaposlenih u Srbiji.

SIBICARENJE

Otkaz sastanka je usledio juče, nakon “hitnog” sastanka ministra Radulovića sa Ljubisavom Orbovićem i Branislavom Čankom, liderima sindikata koji su samo dva dana pre toga izašli iz Radne grupe za Izradu Zakona o radu, tražili njegovu smenu,  jer kako su naveli  „svakodnevno podnosi raport interesnim grupama, ne stvara ambijent za rad, razvoj i zapošljavanje, kao ni uslove za funkcionisanje privrede“.

A ni sam ministar privrede Radulović  nije bio ništa bolji u svojim ocenama za ova dva sindikata.

On je rekao da ministarstvo neće odustati od promena zakona, da neće podneti ostavku pod pritiskom, kao i da neke odredbe Zakona o radu koje govore o reprezantativnosti sindikata treba menjati, jer ova dva (SSS I UGS Nezavisnost)  ne žele ni sa kim da dele tu reprezentativnost.

Ta čarobna i magična, a u isto vreme i prokleta srpska reč “reprezentativnost”, koja je postala simbol zla za srpskog radnika i  privilegija za sindikalne funkcionere udomljene široko po raznim upravnim odborima i Socijalno ekonomskom savetu, očigledno je uplašila funkcionere ova dva sindikata, pa su brže bolje otrčali da se bratski izmire sa čovekom koga su samo dva dana pre toga smenjivali, ali i da se dogovore da će od ponedeljka nastaviti dalji rad ukoliko se pitanje reprezentativnosti sindikata ostavi po strani i ignoriše Srpski sindikalni front.

Bilo kako bilo, otkazivanje današnjeg sastanka sa predstavnicima SSF od strane ministra Radulovića i njegovih saradnika, nakon svih ovih poteza možemo tumačiti samo  kao  obično “šibicarenje”,  jer umesto da u duhu dogovorenog  i nastojanja da se u Srbiji uvede red i konačno reši i uredi zakonom sindikalna scena, još jedanput dobijamo reprizu niskih udaraca vlasti i sindikalnih petokolonaša, u dugoj i maratonskoj seriji uništavanja srpske radničke klase i bacanja u okove imperijalističkih sila što će se ubrzo i videti i osetiti.

Narodna izreka kaže: Ko s’ đavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju!

USS Sloga nikada neće pristati na zakone i rešenja  koja se nameću pokradenom, obespravljenom, pogaženom i poniženom radniku.

Složno i  idemo dalje…

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top