Home » KAMPANJE » POTVRĐENO: SLOŽNO I ZAJEDNO U BEOGRADU, 10 DECEMBRA, U 12 ČASOVA

POTVRĐENO: SLOŽNO I ZAJEDNO U BEOGRADU, 10 DECEMBRA, U 12 ČASOVA

Beograd 02.12.2013. – Na današnjoj sednici predstavnika Srpskog sindikalng fronta potvrđena je odluka o organizovanju i održavanju radničkog protesta u Beogradu.

SSFNa dan ljudskih prava, 10. decembra ove godine, sa početkom u 12 časova, povorka radnika iz svih krajeva Srbije će krenuti sa platoa crkve Svetog Marka, ulicom Kneza Miloša, do Doma Narodne Skupštine i Vlade Republike Srbije.

Obraćanje sindikalnih lidera i gostiju je predviđeno ispred Vlade Republike Srbije.

Cilj sveopšeg radničkog protesta je sprečavanje usvajanja robovlasničkog Zakona o radu i skandaloznog Zakona o štrajku.

Srpski sindikalni front poziva, zaposlene i nezaposlene, studente i penzionere i sve ljude dobre volje da se pridruže radničkom protestu i podignu svoj glas protiv predloženih zakona.

Srpski sindikalni front čine Konfederacija slobodnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Industrijski sindikat Srbije i Sindikat srpske policije.

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

3 comments

  1. Zakasnili ste, radnici su već odavno robovi. Gde je bio bajni sindikat kad su upropaštavali privredu? Onda je sa lopovima radio zajedničkim snagama. Sad gotovo i nema radnika, izbacili ste ih na ulici na koju ih mnogo kasno pozivate. Sramota.

  2. jkp Cistoca Smederevo ..vidimo se 10.decembra.

  3. Više zaista nema smisla kukati i raspravljati ko je izbacio radnike na ulicu jer to nikoga neće vratiti na posao. Ali ako postoje organizacije, sindikati ..šta god, koje se jasno suprotstavljaju novim predlozima u radnom zakonodavstvu – svako ko je na bilo koji način osetio posledice velike pljačke (privatizacije) – treba da reaguje, da se pridruži protestu, da obavesti kolege, prijatelje, rođake, nezaposlene… šta se sprema novim zakonima o štrajku i o radu. To nije samo pitanje onih koji trenutno imaju posao…
    Bićemo na protestu, podržavamo sve akcije koje se bore protiv ovakvih zakona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content