Home » OBAVEŠTENjA » Saopštenje Sloge: Odgovor proleterima iz Pokreta socijalista
Saopštenje Sloge: Odgovor proleterima iz Pokreta socijalista

Beograd, 6. jun 2014. godine – Udruženi sindikati Srbije “Sloga”, povodom današnjeg saopštenja Pokreta socijalista, kao odgovor daju sledeće saopštenje:

Samo na rečima i tvrdnjama da je ponuđeni Predlog zakona o radu dobar demantujete sami sebe, a posebno ako se uzme u obzir da ste taj isti, sada malo modifikovani  Radulovićev zakon poturili reprezetativnima, a predhodno ga i sami proglasili Projektom konačnog uništenja radništva u Srbiji.

Organizujte javnu raspravu ako smete, pa da se pogledamo oči u oči  i ne istrčavajte u javnost da će te u saradnji i saglasnošću sa reprezentativnim sindikatima usvojiti zakon po meri radnika.

Podržati ovakav Zakon o radu za svaki sindikat znači poraz sopstvenih načela i stavljanje u “ Sindikalnu petu kolonu”, a mi verujemo da su i takozvani  reprezentativni sindikati istog mišljenja.

Ubeđeni smo da paraf  i saglasnost na takav jedan predlog zakona mogu da daju samo pojedinci iz sindikata vođeni ličnim interesom, ali ne i članstvo sindikalne organizacije.

I ne brinite više za našu reprezentativnost, pozabavite se više sopstvenom ideologijom na kojoj gradite imidž levičarske stranke  i dobro zapamtite da Udruženi sindikati Srbije “Sloga” nikada,  ni po koju cenu  neće prihvatiti Zakon o radu koji je krojen od strane krupnog kapitala, protiv interesa radnika i donet bez ozbiljne rasprave u društvu kakav nam je to zakon zaista potreban.

Informativna služba