Home » PROTEST » SAMO U SRBIJI! Spasio Zavod od likvidacije i nagrađen otkazom ugovora o radu

SAMO U SRBIJI! Spasio Zavod od likvidacije i nagrađen otkazom ugovora o radu

Beograd, 04.09.2019. – Predsednik sindikata “Sloga” u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika (ZZZR) u Kragujevcu Nikola Erić, koji je i član Glavnog odbora USS “Sloga” dobio je rešenje o otkazu ugovora o radu koji je potpisao direktor Zavoda dr Antonio Dimitrovski.

Eriću, koji je u zavodu zaposlen kao viši radiološki tehničar, uručeno je rešenje zbog toga što je, navodno, 12. juna tokom protesta i zbora radnika snimao, ili omogućio N.N. licu sastanak predstavnika zaposlenih sa poslovodstvom, postavio na Fejsbuk i time naneo štetu ustanovi u kojoj radi.

Istina je da je Erić u svojstvu predsednika sindikata “Sloga” u ZZZR bio jedan od vođa uspešnog protesta tokom meseca juna nakon koga je obustavljen postupak likvidacije Zavoda.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” podneće tužbu nadležnom sudu i obavestiti Inspekciju rada o grubom kršenju prava zaposlenog i statusa ovlašćenog predstavnika sindikata, jer se radi o čistom progonu zbog sindikalne delatnosti.

Takođe, organizovaćemo proteste i akcije ispred Zavoda u Kragujevcu i drugih relevantnih institucija, o kojima ćemo blakovremeno obavestiti javnost.

Podsećamo, Agencija za privredne registre pokrenula je 29. maja postupak za likvidaciju ZZZR-a, zato što bivše poslovodstvo tri godine zaredom (od 2015. do 2017.) nije dostavljalo APR-u finansijske izveštaje o poslovanju Zavoda.

Sindikat “Sloga” je u saradnji sa sindikatima te ustanove organizovao protest i potpisivanje peticije, nakon čega se odustalo od likvidacije Zavoda, a Grad je po hitnom postupku ušao u postupak rebalansa gradskog budžeta i obezbedio 100 miliona dinara za regulisanje svih dugova prema zaposlenima i poveriocima.

Informativna služba

 

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*