Home » OBAVEŠTENJA » Rast zarada i jednokratna pomoć u službi izbora

Rast zarada i jednokratna pomoć u službi izbora

Najavljeni rast zarada u javnom sektoru i jednokratna pomoć penzionerima sa najnižim primanjima koju najavljuje predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, ustaljena je i dobro razrađena matrica koja u Srbiji dominira u načinu očuvanja vladavine političkih partija na vlasti.

U smislenom značenju ovo predstavlja kupovinu kapilarnih (sigurnih) glasova uoči predstojećih izbora tako što se manipuliše najsiromašnijim građanima, penzionerima sa primanjima do 15.000 dinara i zaposlenima u javnom sektoru kojima predsednik obećava 500 evra, već 7 godina unazad.

Kao sindikat u zaštiti onih koji žive od svog rada, dužni smo da podignemo glas protiv ovakve bezočne manipulacije kojom se upravlja našim životima u vreme koje nam vlast opisuje kao “zlatne godine” ekonomskog oporavka i prosperiteta Srbije.

U državi u kojoj je u realnom sektoru minimalna zarada manja od 250 evra, sa sigurnim naznakama da će tako i ostati, mi se ne oporavljamo, već nazadujemo sa nesagledivim i katastrofalnim posledicama po ekonomsku i socijalnu budućnost Srbije, statusa zaposlenih, Fonda PIO i penzionera.

Informativna služba

 

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*