Home » OBAVEŠTENJA » “Sloga” u zrenjaninskom Drekslmajeru

“Sloga” u zrenjaninskom Drekslmajeru

Predstavnici Udruženih sindikata Srbije “Sloga” obišli su u petak 6. septembra  kolege u zrenjaninskom pogonu nemačke kompanije Drekslmajer  (Draxlmaier), poznatog dobavljača automobilske industrije u kojoj je sindikat Sloga nedavno počeo sa radom.

Tom prilikom održan je i sastanak sa menadžmentom na kojem su pored predsednika USS “Sloga” Željka Veselinovića učestvovali Danijela Torlak iz sindikata i Goran Jovanov predsednik Sloge u toj kompaniji.

Sastanku su ispred rukovodstva Drekslmajera prisustvovali menadžer ljudskih resursa Mira Petković, direktor proizvodnje Branimir Joksimović i pravnik Marija Markov.

Prema rečima predstavnika sindikata, sastanak je bio više nego konstruktivan, budući da je bilo reči o temama koje se direktno tiču radnika i njihovih prava, samom poslovanju nemačke firme, koja u Srbiji neprekidno posluje više od decenije.

Socijalni dijalog na relaciji poslodavac – sindikat je na veoma visokom nivou, a sam rad sindikata odvija se u duhu obostrane komunikacije, bez bilo kakvih opstrukcija ili zabrana

– U kompaniji Drekslmajer postoji kolektivni ugovor koji se poštuje. Uslovi za rad su više nego pristojni, a svakodnevno se radi na informisanju zaposlenih o svim važnim stvarima koje se dešavaju u kompaniji.

Ohrabruje da je sindikat Sloga dobrodošao u kompaniji kao socijalni partner koji može pomoći u raznim segmentima vezanim za radno pravni i materijalni status zaposlenih, kaže predsednik Sloge Željko Veselinović.

Dogoreno je na predlog menadžmenta da u narednom periodu delegacija “Sloge” obiđe i pogone za rad i lično se uveri kako stvari u kompaniji funkcionišu.

Na kraju moramo izneti i lični utisak da je zadovoljstvo formirati sindikat u jednoj takvoj kompaniji u kojoj socijalni dijalog funkcioniše na visokom nivou i smatramo da takav odnos trebaju imati sve kompanije koje posluju u Srbiji, ističu predstavnici sindikata.

 

Informativna služba

 

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*