Home » OBAVEŠTENJA » Sa Slogom za veća prava radnika/ca

Sa Slogom za veća prava radnika/ca

Nedavno je u okviru kompanije Vali (Valy d.o.o.) iz Valjeva osnovan sindikat Sloga, mahom od nezadovoljnih članica sindikata “Nezavisnost”.

Tim povodom je u prostorijama Ustanove za fizičku kulturu „Valis“- Valjevo održana skupština sindikata za članice odbora i članice sindikata „Sloga Vali“ koja posluje u okviru Italijanske grupacije „Golden Lady”, poznate po proizvodnji ženskih čarapa.

Za predsednicu sindikata je izabrana Mirjana Pavić, koja je i u sindikatu “Nezavisnost” obavljala funkciju predsednika i koju su koleginice ponovo birale kao osobu od najvećeg poverenja, borbenosti i velike hrabrosti. Izabran je Izvršni i Nadzorni odbor.

Skupu je prisustvovao i predsednik Sloge, Željko Veselinović sa saradnicima, koji je prisutne upoznao sa dosadašnjim radom Udruženih sindikata Srbije Sloga, ali i budućim aktivnostima u oblasti sveta rada.

–  Iako je sindikat formiran u toku ovog leta i u vreme godišnjih odmora, u Slogu se učlanilo gotovo 200 radnica, a pristupnice stižu svakodnevno što smo imali prilike da ja i moji saradnici vidimo i na samoj prezentaciji, kaže predsednik Sloge Željko Veselinović.

On dodaje da mu je posebno drago što je za predsednicu izabrana koleginica Mirjana Pavić, jer naglašava da u sindikatima nema mnogo žena koje hoće da se bore i koje su spremne da se žrtvuju za radna prava.

–  Inače, kod Mirjane me je iskreno oduševilo i to što ona ni jednu jedinu lošu reč nije rekla o prethodnom sindikatu, već im je uredno vratila svu dokumentaciju i poželela sreću u daljem radu. Priznajem da je to retkost u današnje vreme, ali moram da istaknem i njenu ocenu da je za nju i za koleginice bilo najbolje da se priključi Slogi i deluju kroz nju, jer ih u kompaniji čeka teška borba, budući da u se veoma često krši zakon, da ne postoji kolektivni ugovor i da problemi stalno eskaliraju.

Pored Veselinovića skupštini su prisustvovali Goran Trifunovic poverenik Sloge za grad Valjevo i Goran Ranisavljevic predsednik sindikata Sloga u Ustanovi za sport Valis, kome se ujedno i zahvaljujemo na obezbedjivanju prostora za održavanje sastanka i skupštine. Inače sindikat Sloge u Ustanovi za fizičku kulturu je nedavno utvrdio reprezentativnost i trenutno je u fazi pregovora oko zaključenja kolektivnog ugovora.

O kompaniji Vali (Valy d.o.o.)

Ova valjevska firma posluje oko dvadeset godina u sastavu italijanske kompanije „Golden Lady”, poznate po proizvodnji ženskih čarapa, a u svojim pogonima u Valjevu i Loznici radi oko 2.000 ljudi, uglavnom za izvoz.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content