Home » OBAVEŠTENJA » Sa sednice Glavnog odbora
Sa sednice Glavnog odbora

Sa sednice Glavnog odbora

Na sednici Glavnog odbora (GO) Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, održanoj 25. jula u Beogradu, jednoglasno je usvojen izveštaj o radu između dve sednice GO, i doneto niz konkretnih odluka neophodnih za dalji rad sindikata.

Pored odluke da se podrži inicijativa Saveza samostalnih sindikata i UGS “Nezavisnost” za smenu ministra rada Aleksandra Vulina, GO je jednoglasno osudio i grubo mešanje pojedinih odgovornih lica iz Ministarstva rada,  tumačenjima koja nisu u skladu sa zakonskim odredbama o sindikalnom organizovanju, a koja su data maloj grupici ljudi koja je sebe nazvala osnivačima Sloge i koja je pokušala vaninstitucionalno, bez podrške članstva i Kongresa kao najvišeg tela sindikata, smenu Željka Veselinovića, predsednika Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.

[embedplusvideo height=“350″ width=“620″ editlink=“http://bit.ly/1nIA2iy“ standard=“http://www.youtube.com/v/DHZ7w4XBGJU?fs=1″ vars=“ytid=DHZ7w4XBGJU&width=620&height=350&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=1&react=1&chapters=¬es=“ id=“ep1196″ /]

Od ministra rada Aleksandra Vulina je dopisom zatražen odgovor.

Zbog nanošenja finansijske štete sindikatu, doneta je odluka da se dopune krivične prijave protiv svih odgovornih lica koja su učestvovala u pokušaju razbijanja sindikata.

Takođe, odlučeno je da se pismenim putem obavesti angažovana agencija za obezbeđenje bivše kancelarije sindikata u Ustaničkoj 64, da joj se skrene pažnja da njihov angažman neće biti plaćen od strane Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, već da materijalna sredstva traže od lica koja su ih angažovala i koja su sebi nezakonito dala sebi za pravo da se nazivaju osnivačima Sloge.

Takođe, doneta je odluka da se tehničkim licima koja su bila na stručnoj praksi u sindikatu uputi dopis o prestanku svakog daljeg angažmana u USS Sloga, zbog činjenice da im je ugovor istekao i da se sada dovode u zabludu da rade u sindikatu.

Svojim daljim prisustvom u nekadašnjim kancalarijama sindikata, oni se stavljaju na stranu onih koji svesno deluju protiv interesa  Sloge, čime sebe direktno dovode  u pitanje krivične i svake druge odgovornosti.

Kako nam nakon usvajanja izmena Zakona o radu predstoji mukotrpna borba za zaštitu prava i interesa zaposlenih, zbog efikasnijeg delovanja u radno –pravnoj zaštiti članstva, doneta je odluka o angažmanu  Advokatske kancelarija “Vukoje, Rudović & Vukmirović“ iz Beograda , kao i da se pruži sva potrebna podrška kolegi Martinu Huđecu iz Stare Pazove koji je dobio otkaz.

Takođe, doneta je odluka da se članstvu i javnosti dostavi informacija o  promeni sedišta kancelarija sindikata, da se one više ne nalaze u Ustaničkoj 64/11, i da su sa 15 julom odjavljene!

Kancelarije na novoj lokaciji su u fazi tehničkih priprema i opremanja, a njen potpuno funkcionalan rad se očekuje u narednim danima kada će biti objavljena tačna adresa i novi brojevi kontakt telefona.

Glavni odbor USS Sloga pozdravlja sve one koji nisu naseli na plasirane dezinformacije od bivših i smenjenih članova sindikata i poručuje da USS Sloga sa Željkom Veselinovićem na čelu nikada nije bio jači i složniji!

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top