Home » OBAVEŠTENJA » Ropstvo nije svojstveno slobodarskom narodu Srbije
Ropstvo nije svojstveno slobodarskom narodu Srbije

Ropstvo nije svojstveno slobodarskom narodu Srbije

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” povodom 2. decembra, Međunarodnog dana ukidanja ropstva sa negodovanjem i ogromnom zebnjom konstatuju da aktuelna vlast u Srbiji prećutno odobrava „moderno ropstvo“, što vidimo i u dešavanjima sa Vijetnamskim i Kineskim radnicima na izgradnji kineske fabrike guma u Zrenjaninu.

Oduzimanje putnih isprava tim radnicima, smeštanje u neuslovne objekte koji više liče na radne logore, koje pritom obezbeđuju nekakva sumnjiva obezbeđenja i izostanak sankcionisanja od strane državnih organa, inspektorata rada i zaštitnika građana, samo produbljuju opravdane sumnje da postoje elementi najbrutalnije trgovine ljudima i ropstva zbog čega kao nacija treba svi da da budemo veoma zabrinuti.

Posebno je nedopustivo izvrtanje činjenica koje nam svakodnevno u svojim nastupima šalje predsednik države Aleksandar Vučić i njegovi partijski saradnici, uz podršku medija koje kontrolišu, da se radi o napadima na Kineske investicije i srpski BDP, što predstavlja opasnu manipulaciju obmanjivanja javnosti.

Međutim, nije i sve tako crno, jer ohrabruje i to što “BDP na suzama i patnji ljudi nije svojstven većinskom slobodarskom narodu Srbije”, što je pokazao veliki broj ljudi, NGO organizacija, aktivista i medija koji su pratili i prate događanja sa radnicima čiji radni i boravišni status u Srbiji još uvek nije definisan.

Odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija iz 1948. godine, 2. decembar se u celom svetu obeležava kao Međunarodni dan ukidanja ropstva.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top