Home » OBAVEŠTENJA » Ropstvo nije svojstveno slobodarskom narodu Srbije

Ropstvo nije svojstveno slobodarskom narodu Srbije

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” povodom 2. decembra, Međunarodnog dana ukidanja ropstva sa negodovanjem i ogromnom zebnjom konstatuju da aktuelna vlast u Srbiji prećutno odobrava „moderno ropstvo“, što vidimo i u dešavanjima sa Vijetnamskim i Kineskim radnicima na izgradnji kineske fabrike guma u Zrenjaninu.

Oduzimanje putnih isprava tim radnicima, smeštanje u neuslovne objekte koji više liče na radne logore, koje pritom obezbeđuju nekakva sumnjiva obezbeđenja i izostanak sankcionisanja od strane državnih organa, inspektorata rada i zaštitnika građana, samo produbljuju opravdane sumnje da postoje elementi najbrutalnije trgovine ljudima i ropstva zbog čega kao nacija treba svi da da budemo veoma zabrinuti.

Posebno je nedopustivo izvrtanje činjenica koje nam svakodnevno u svojim nastupima šalje predsednik države Aleksandar Vučić i njegovi partijski saradnici, uz podršku medija koje kontrolišu, da se radi o napadima na Kineske investicije i srpski BDP, što predstavlja opasnu manipulaciju obmanjivanja javnosti.

Međutim, nije i sve tako crno, jer ohrabruje i to što “BDP na suzama i patnji ljudi nije svojstven većinskom slobodarskom narodu Srbije”, što je pokazao veliki broj ljudi, NGO organizacija, aktivista i medija koji su pratili i prate događanja sa radnicima čiji radni i boravišni status u Srbiji još uvek nije definisan.

Odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija iz 1948. godine, 2. decembar se u celom svetu obeležava kao Međunarodni dan ukidanja ropstva.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content