Home » OBAVEŠTENJA » Reskiraju zdravlje i život za 150 dinara
Reskiraju zdravlje i život za 150 dinara

Reskiraju zdravlje i život za 150 dinara

Beograd, 10. mart 2016. – Prihvatanje svake strane pomoći u ljudstvu u vreme elementarnih nepogoda – poplava koje su zadesile Srbiju dovoljno pokazuje da je evidentan nedostatak vatrogasaca-spasioca i specijalizovanih timova u Srbiji.

1S druge strane, poslodavac je pre samo tri meseca pod izgovorom racionalizacije i smanjenja broja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova prerasporedio veći broj zaposlenih u Sektoru za vanredne situacije na izmišljena i nefunkcionalna radna mesta „analiza rizika“ s ciljem da ih proglasi za tehnološki višak.

Apsurdnost te zamisli možemo videti i danas kada Srbiji prete velike poplave i otvaraju se nova klizišta, te umesto da stvaramo i obučavamo svoje kadrove prinuđeni smo da zavisimo od stane pomoći.

Još jednu nebrigu države možemo videti i u apsurdnosti donete Uredba o naknadi troškova i otpremnini državnih službenika i nameštenika iz 2015. godine kada je odlučeno da se državnom službeniku i namešteniku isplaćuje dnevnica za službeno putovanje u zemlji koja iznosi 150 dinara.

Sramno je i pomisliti a kamoli prokomentarisati da državni službenici i nameštenici, vatrogasaci-spasioci i drugi radnici Ministarstva unutrašnjih poslova kao i zaposleni u Vojsci Srbije za vreme poplava danas reskiraju svoje živote i ugrožavaju svoje zdravlje za dnevnicu od 150 dinara, za šta sebi ne mogu da plate ni ručak a kamoli lekove za najobičniju prehladu.

Bez obzira na ovakav nemar i nebrigu države za one koji su danas prvi na udaru i daju sve od sebe da pomognu ugroženom stanovništvu Srbije, oni će ostati na visini svog zadatka i nesebično pomagati građanima u spašavanju imovine i života onih koji su najmanje krivi za stanje u kome se danas nalazimo.

Biti radnik Ministarstva unutrašnjih poslova nije privilegija i ne znači imati sigurnu platu, već je to velika obaveza prema društvu i građanima.  Svaki radnik je toga svestan, kao što je svestan da država mora brinuti o svojim zaposlenima te im obezbediti optimalne uslove za rad i pravičnu naknadu za taj rad.

Sindikat policije Sloga

P R E D S E D N I K

Dragan Žebeljan

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top