Home » OBAVEŠTENJA » 23. Kopaonik biznis forum kao vašar za bogate!

23. Kopaonik biznis forum kao vašar za bogate!

Beograd 10 . mart 2016. – I ovogodišnji 23. Kopaonik biznis forum sve više podseća na tradicionalni srpski vašar za bogate, na kojem osim „ića, pića i glamura“, velike korporacije nastavljaju sa vršenjem pritiska za dodatnim kreditima koje bi garantovala država, a vraćalo siromašno i prezaduženo stanovništvo kroz dodatna zaduženja kod MMF i drugih finansijskih institucija.

Stoga i ne čudi što takozvani srpski biznismeni kroz priču o svetskoj krizi i na ovom Forumu sve više insistiraju na pojačanom tempu u delu fiskalne konsolidacije i zahteva za većim otpuštanjem radnika u javnom sektoru, gašenju preostalih preduzeća u restruktuiranju, a na osnovu sporazuma koje je Srbija zaključila sa MMF-om.

Ovo će se ubrzo i videti po zaključcima koji će kao i svake godine biti sumirani u dokumentu „Kopaonik konsenzus“.

Smatramo da se  rešenja ubuduće moraju tražiti u podsticajima i ulaganjima u domaća mala i srednja preduzeća, jačanju kapaciteta porodičnog biznisa u poljoprivredi i stočarstvu, kao i korišćenju svih domaćih potencijala u celokupnom sistemu potrošnje koje koristi država i njeni aparati.

Država više ne sme ni u kom obliku da finansira velike korporacije i preduzeća sa sumnjivim vlasništvom, budući da javnost u Srbiji nikada nema pravu informaciju o njihovim poslovanjima, plaćanju poreza i ukupnoj zaduženosti kod države, za razliku od državnih firmi i preduzeća koji se jedini okrivljuju za rast javnog duga.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*