Home » OBAVEŠTENJA » 23. Kopaonik biznis forum kao vašar za bogate!
23. Kopaonik biznis forum kao vašar za bogate!

23. Kopaonik biznis forum kao vašar za bogate!

Beograd 10 . mart 2016. – I ovogodišnji 23. Kopaonik biznis forum sve više podseća na tradicionalni srpski vašar za bogate, na kojem osim „ića, pića i glamura“, velike korporacije nastavljaju sa vršenjem pritiska za dodatnim kreditima koje bi garantovala država, a vraćalo siromašno i prezaduženo stanovništvo kroz dodatna zaduženja kod MMF i drugih finansijskih institucija.

Stoga i ne čudi što takozvani srpski biznismeni kroz priču o svetskoj krizi i na ovom Forumu sve više insistiraju na pojačanom tempu u delu fiskalne konsolidacije i zahteva za većim otpuštanjem radnika u javnom sektoru, gašenju preostalih preduzeća u restruktuiranju, a na osnovu sporazuma koje je Srbija zaključila sa MMF-om.

Ovo će se ubrzo i videti po zaključcima koji će kao i svake godine biti sumirani u dokumentu „Kopaonik konsenzus“.

Smatramo da se  rešenja ubuduće moraju tražiti u podsticajima i ulaganjima u domaća mala i srednja preduzeća, jačanju kapaciteta porodičnog biznisa u poljoprivredi i stočarstvu, kao i korišćenju svih domaćih potencijala u celokupnom sistemu potrošnje koje koristi država i njeni aparati.

Država više ne sme ni u kom obliku da finansira velike korporacije i preduzeća sa sumnjivim vlasništvom, budući da javnost u Srbiji nikada nema pravu informaciju o njihovim poslovanjima, plaćanju poreza i ukupnoj zaduženosti kod države, za razliku od državnih firmi i preduzeća koji se jedini okrivljuju za rast javnog duga.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top