Home » OBAVEŠTENJA » Posle pisanja Sloge, Stefanović podigao dnevnice!

Posle pisanja Sloge, Stefanović podigao dnevnice!

Beograd, 11.mart 2016. – Sindikat policije Sloga pozdravlja brzu reakciju ministra Nebojše Stefanovića na saopštenje ovog sindikata od 10. marta 2016. godine u kome smo ukazali javnosti da zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova koji su angažovani u pružanju pomoći stanovništvu ugroženog od poplava, odlukom države dobijaju mizernih 150 dinara dnevnice.

Drago nam je da je gospodin Stefanović uvideo apsurdnost i nepromišljenost onih koji su zamislili da državni službenici i nameštenici mogu da prožive radni dan sa 150 dinara u džepu a da odgovorno i savesno odrade poverini državni posao pri tome vodeći računa da sačuvaju svoj život i zdrvlje na terenu. Sa naše strane gledišta to je nemoguće i ponižavajuće.

Drago nam je da je ministar Stefanović napokon shvatio da u Ministarstvu unutrašnjih poslova ne rade samo policijski službenici već i drugi zaposleni, poput vatrogasaca-spasioca i pozadinskih službi koje opslužuju angažovane jedinice. Svi oni su tada na terenu i moraju imati ista prava, kao što imaju slične obaveze.

Želimo da pružimo podršku ministru Stefanoviću i da ga ohrabrimo da predloži Vladi ili da resorno Ministarstvo samostalno sačini podzakonski akt koji će regulisati materiju isplate dnevnica za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao specifičnom  državnom organu od izuzetnog značaja za bezbednost države. Ti kriterijumi se moraju precizno i jasno definisati te isključiti mogućnost svačije samovolje ili zloupotrebe.

Propisivanjem ili izmenom podzakonskog akta smanjile bi se negativne priče da ministar ima prevelika ovlašćenja, kao što se i sada vidi iz primera kada samostalno odlučuje kome će i koliko da poveća dnevnicu pa čak i ako je mimo propisanih pravnih normi.

„Stefanović dao dnevnice policajcima za poplave

Ministar policije Nebojša Stefanović doneo je odluku da će svi pripadnici MUP-a koji su angažovani u spasavanju ljudi i imovine zbog poplava dobiti dnevnice.Svi policajci koji su angažovani u poplavama koje su pogodile Srbiju otuda će dobiti dnevnice u iznosu od 1.500 dinara.

Dnevnice pripadnicima MUP-a inače iznose 150 dinara, osim pripadnika u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao zoni posebnog rizika, kojima su po 1.500 dinara.

Ovom odlukom ministra sada će svi pripadnici koji budu angažovani u poplavljenim područjima imati 1.500 dinara, sve dok ne prestane opasnost od naraslih vodostaja.“ Navodi se na Fejsbuk profilu Državnog sekretara Milosava Miličkovića.

Sindikat policije Sloga
P R E D S E D N I K
Dragan Žebeljan

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*