Home » SAOPŠTENJA » RADNICIMA UMESTO POTROŠAČKE KORPE SLEDI KESA!
RADNICIMA UMESTO POTROŠAČKE KORPE SLEDI KESA!

RADNICIMA UMESTO POTROŠAČKE KORPE SLEDI KESA!

Beograd, 1 jun 2014. – Izjava ministra rada Aleksandra Vulina da će Zakon o radu biti usvojen do kraja juna, jasno ukazuje da neće biti javne rasprave o zakonu, već će se on doneti dogovorom Vlade i “večitih” reprezentativnih sindikata, kojima je jedini cilj : sprovođenje ekstremnih mera štednje, a sindikatima – ne menjati postojeći zakon u delu koji se odnosi na uređenje sindikalne scene i utvrđivanja reprezentativnosti radi očuvanja stečenih sindikalnih privilegija!

Ovakav način utire put tehnokratskim metodama odlučivanja i donošenja zakona, čime se kolektivno pregovaranje i tripartizam, sada već otvoreno promovišu u ”podaničko partnerstvo“ kao novi model dijaloga socijalnih partnera.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su ozbiljno zabrinuti što predlog nacrta zakona o radu još uvek nije prezentovan javnosti, već se ona zamajava nekakvim poluinformacijama o postignutim rešenjima u okviru radne grupe, a poslednja je da su sindikati i poslodavci blizu dogovora u vezi većine odredbi, i da je još ostao dogovor o proširenom dejstvu kolektivnog ugovora i utvrđivanja minimalne zarade na bazi potrošačke korpe.

Uvereni smo da će odsustvo demokratskih principa i netransparentnosti pokazati rezultate već sledećeg meseca kada dođe do smanjenja zarada radnicima javnog sektora, a do kraja godine i penzionerima, i kada svi budu shvatili da su rešenja u kontradiktornosti sa svim predizbornim obećanjima aktuelnih učesnika u vlasti, i da će umesto potrošačke korpe dobiti potrošačku kesu!

INFORMATIVNA SLUŽBA

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Kao i uvek.Bravo za Slogu.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top