Home » OBAVEŠTENJA » VLADA SRBIJE ĆE REŠITI PROBLEM U AMSS
Foto Sloga - arhiva

VLADA SRBIJE ĆE REŠITI PROBLEM U AMSS

Beograd, 28. maj 2014. – Delagaciju radnika  Auto- moto saveza Srbije danas je primio premijer Aleksandar Vučić. On im je obećao rešavanje problema u najkraćem mogućem roku, što znači i da će se veći broj zaposlenih uskoro vratiti na svoja radna mesta.

zb

Zorica Bilibajkić, sekretar Sindikata – Sloga AMSS

“Zadovoljni smo današnjim razgovorima, jer smo od premijera i njegovih saradnika dobili obećanje da će problem radnika AMSS iz celog sistema širom Srbije biti rešen i da će država da se zalaži da to bude rešeno u najkraćem mogućem roku“, izjavila je Tanjugu Zorica Bilibajkić, inače sekretar Sindikata – Sloga AMSS.

Bilibajkićeva je kazala da radnici žele da rade, da zarađuju i da se spreči dalje urušavanje AMSS i očuva imovina Saveza.

Ona je dodala da radnici očekuju da će se poštovati odluka koja je doneta na Skupštini 9. aprila i da će se stanje u Savezu vrati na pređašnje.

Prema njenim rečima, narednih dana radnici neće organizovati protestna okupljanja i očekuju konkretna rešenja kako protesti ne bi bili potrebni ni ubuduće.

Zaposleni, koji protestuju već dva meseca, traže da se poštuje odluka koja je doneta na skupštini AMSS 9. aprila na kojoj je većinom glasova tadašnji generalni sekretar Aleksandar Nikačević smenjen sa te funkcije.

Od početka protesta radnika AMSS, Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su stali uz svoje članstvo, pružajući im svu logističku podršku u ostvarivanju svojih opravdanih zahteva.

Tokom jučerašnjeg dana, podrška ispred Vlade Srbije je pružena i od strane predsednika “Sloge“ Željka Veselinovića i poslanika Milana Petrića.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će uvek stati uz svakoh svog člana i radnika kojima su ugrožena prava!

INFORMATIVNA SLUŽBA

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*