Home » OBAVEŠTENJA » Radnici zemaljskog servisa Er Srbije od danas u sklopu Aerodroma
Radnici zemaljskog servisa Er Srbije od danas u sklopu Aerodroma

Radnici zemaljskog servisa Er Srbije od danas u sklopu Aerodroma

Beograd, 01.11.2017.- Nakon odluke i potpisivanja ugovora, 340 radnika iz sastava kompanije “Air Serbia zemaljski servis” (ASGS) od danas će raditi u sastavu “AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd”.

Usluge, koje podrazumevaju prihvat i otpremu aviona i putnika, čekiranje putnika, čišćenje aviona, utovar i istovar prtljaga i manipulacija robom i poštom, ubuduće neće obavljati kompanija Air Serbia, već će te poslove kroz naplatu obavljati radnici Aerodroma Nikola Tesla.

Odluka je poslovni potez većinskog vlasnika da u kratkom periodu zajedno sa postojećim radnicima kompanije prevaziđe poslovne izazove koji su iz dana u dan sve zahtevniji.

Kao sindikat koji se zalaže za puno ostvarivanje osnovnih ljudskih prava, među kojima je i pravo na rad, pozdravljamo ovu odluku jer će time radnici koji rade na težim poslovima umesto na ulici ostati u poslu, primati plate i biće pokriveni kolektivnim ugovorom.

Ovim putem želimo da istaknemo da ne možemo i nećemo biti protiv prijema tih radnika, budući da se među ostalim sindikatima na Aerodromu provlači ocena da će dolaskom ovih radnika biti ugroženi sadašnji, što nije tačno, jer postoji stalna potreba za upošljavanjem nove radne snage usled povećanja obima saobraćaja.

Napominjemo da u skladu sa evropskim standardima na dva miliona putnika ima hiljadu zaposlenih, dok je kod nas na pet miliona upošljeno oko dve hiljade, što je nedovoljno.

Verujemo da je ovo dobar poslovni potez koji Aerodrom Nikola Tesla Beograd stavlja u liderski položaj za vršenje zemaljskog opsluživanja.

Informativna služba

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top