Home » OBAVEŠTENJA » RADNICI ŽELVOZA PONOVO SU UŠLI U OPŠTINU SMEDEREVO
RADNICI ŽELVOZA PONOVO SU UŠLI U OPŠTINU SMEDEREVO

RADNICI ŽELVOZA PONOVO SU UŠLI U OPŠTINU SMEDEREVO

Smederevo, 25. februar 2014.godine – Predstavnici četiri sindikata radnika smederevskog “Želvoza” sa oko 30 radnika danas su ponovo ušli u zgradu Opštine Smederevo i traže da im se obrati gradonačelnica Jasna Avramović, a koja je trenutno na putu.

sloga foto

“Na odmrzavanje protesta smo odlučili  zato što su radnici zabrinuti , jer nisu dobili rešenja za socijalni program, a koji je navodno odobren na sednici Vlade u subotu 22 februara. Radnike brine usmeno obećanje i boje se da to nije izrečeno zbog predizborne kampanje koja je u toku. Mi sada čekamo gradonačelnicu da se vrati sa puta i da nam kao dosadašnji medijator omogući da nam ta rešenja stignu”, kazao je Miki Nojić, predsednik Sindikata Sloga-Želvoz.

On je dodao da neće izlaziti iz zgrade Opštine dok im se gradonačelnica ne obrati, i od samog sastanka će zavisiti da li će pozvati i preostale radnike da im se pridruže.

Posle više od mesec dana protesta, štrajkova i saobraćajnih blokada , radnicima se 16. februara prilikom stranačke posete gradu obratio Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije u tehničkom mandatu i dao usmenu garanciju  da će se do petka, 21.februara rešiti problem sa otpremninama radnika što je rezultiralo zamrzavanjem protesta i napuštanjem zgrade Opštine Smederevo.

Radnici Želvoza očekuju potpisana rešenja za isplatu socijalnog  programa, po kojem bi se radnicima sa više od 20 godina staža  isplatilo 300 evra po godini, a za one do 20 godina 10 prosečnih zarada u Republici.

Informativna služba USS Sloga

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top