Home » OBAVEŠTENJA » RADNICI ŽELVOZA KRENULI U RADIKALIZACIJU I BLOKIRALI AUTOBUSKU STANICU “LASTA” SMEDEREVO.

RADNICI ŽELVOZA KRENULI U RADIKALIZACIJU I BLOKIRALI AUTOBUSKU STANICU “LASTA” SMEDEREVO.

Smederevo, Beograd, 17. januar 2014. – Radnici  Želvoza, koji su od srede u zgradi Opštine Smederevo, odlučili su da od danas, radikalizuju proteste  i  od 12 časova započnu sa blokadom glavne Autobuske stanice “Lasta” u Smederevu.

CAM00282

Jedan deo radnika, uglavnom žena, ostao je u zgradi Opštine,  dok je druga polovina, njih oko   200, u ovom trenutku započela blokadu Autobuske stanice, koja će trajati dva sata .

Nešto pre deset časova, radnici su uputili dopis Prvom potpredsedniku Vlade Srbiije Aleksandru Vučiću sa zahtevom da primi petočlanu delegaciju predstavnika radnika, predsednika sindikata Želvoza, među kojima je i Miki Nojić, predsednik  sindikata Sloga – Želvoz.

Na ovak korak radikalizacije su odlučili nakon svih dosadašnjih neuspelih pokušaja da stupe u kontakt sa predstavnicima države i odgovornim ljudima iz Ministarstva privrede,  koji su odbili da im se deriktno obrate, već su im se obratili dopisom, iako je bilo najava da će im se obratiti državni sekretar tog ministarstva Radojko Srbljanović.

U dopisu na memorandumu Ministarstva privrede,  bez pečata i potpisa, radnicima je juče objašnjeno da je odgovornost za neispunjavanje dosadašnjih dogovorenih obaveza isključivo na rukovodstvu fabrike, koje nije uradilo potrebne  radnje po preporuci tog ministarstva.

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” zahteva da se delegacija radnika od strane Prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića primi  i da se započne sa konkretnim reševanjem njihovih problema na osnovu svih obećanja koja su im ranije data, a ne prepiskom i na način koji u poslednje vreme sve češće sprovodi  Ministarstvo privrede.

“Imamo informaciju da su netačne tvrdnje da je rukovodstvo fabrike jedini krivac i da su oni predali svu potrebnu dokumentaciju koja im je tražena. Ovde se radi o očiglednom pokušaju da se zamenom teza izbegne direktan susret sa radnicima, da se pogledaju oči u oči i objasni njihov položaj i budući status, zasnovan na ekonomiji tržišta divljačkog kapitalizma bez socijalne zaštite koju silom nameće Ministarstvo privrede”, ocenjuje Veselinović.

Informativna služba USS Sloga

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content