Home » OBAVEŠTENJA » DELEGACIJA SLOGE OBIŠLA RADNIKE ŽELVOZA

DELEGACIJA SLOGE OBIŠLA RADNIKE ŽELVOZA

Smederevo, 17. januar 2014. – Delegacija Sloge na čelu sa sekretarom Beogradskog odbora Miletom Čabrićem, obišla je večeras radnike  Želvoza, koji od srede  danonoćno borave u skupštinskoj sali zgrade Opštine Smederevo. Oni su im doneli osvežavajuća bezalkoholna pića, razgovarali sa njima, predsednikom Nojićem i članovima sindikata Sloga – Želvoz i uverili se u  sav očaj kroz koji prolaze radnici nekada najveće, najstarije i najpoznatije fabrike za remont šinskih vozila. 

20140117_164601

TRANSPARENT PRED GOVORNICOM
SKUPŠTINSKE SALE

Radnici će treću noć za redom provesti u skupštinskoj sali, nadajući se da će im se neko najzad lično obratiti i ponuditi konkretna rešenja za njihove probleme  – otpremnine,  plate, overu zdravstvenih knjižica i povezivanje staža.

Obećanja da će im se rešiti problemi, stizala su sa svih strana. Od Ministarstva privrede,Vlade,  do gradonačelnice  Opštine Jasne Avramović  koja je učestvovala više puta u ulozi  medijatora, međutim, to se nije dogodilo.  Ni vicepremijer  Alaksandar Vučić se nije oglasio na današnje pismo očajnih radnika da primi njihovu petočlanu delagiciju, iako je poznat široj javnosti kao čovek koji je uvek spreman da razgovara i pronalazi rešenja za probleme. Nakon današnjeg dana, radnici su sve uvereniji da se i tu radi samo o jednoj velikoj iluziji.

Danas je svako, ko je bio ovde sa radnicima, mogao da vidi očaj na licima tih ljudi. Svi stiču utisak da su prepušteni sami sebi i da ih je država unapred otpisala, rekao je  Mile Čabrić, sekretar Gradskog odbora Sloge Beograd.

“Bojim se,  da ovo samo dodatno podgrejava napetu situaciju koja se oseća među ovim ljudima i koja može  izazvati još veći revolt, ali i bes, rekao je on i dodao da, čelni ljudi države moraju ozbiljnije da shvate nagomilane probleme preduzeća u restruktuiranju, jer će ovakvih protesta biti sve više i više”.

Miki Nojić, predsednik Sloga –Želvoz, kazao je da će radnici ostati tokom predstojećeg vikenda u Opštini, u smenama i očekivanju vesti iz Beograda da će im se neko najzad obratiti , sve do ponedeljka, kada će krenuti u radikalnije metode, o kojima će se u međuvremenu tokom vikenda dogovoriti.

20140117_155607

SLOGA NA DEŽURSTVU DO DALJEG!

Podsećanja radi, više od 400 radnika fabrike železničkih vozila „Želvoz“,  u sredu je probilo kordon policije i opštinskog obezbeđenja i silom  zaposelo  zgradu Skupštine grada. U izostanku dijaloga i nakon  dopisa Ministarstva privrede, u kome se odgovornost za neispunjavanje dogovorenih obaveza prebacuje na rukovodstvo fabrike,  radikalizovali su  protest  i danas  u podne  započeli dvočasovnu  blokadu glavne Autobuske stanice “Lasta” u Smederevu.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” im pružaju punu podršku i pomno prate sva događanja o kojima ćemo vas blagovremeno kao i do sada informisati.

 

Informativna služba Udruženih sindikata Srbije “Sloga”

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content