Home » OBAVEŠTENJA » RADNICI ŽELVOZA I DALJE SU U ZGRADI OPŠTINE

RADNICI ŽELVOZA I DALJE SU U ZGRADI OPŠTINE

POSLEDNJA VEST:  Smederevo, 16. januar 2014. g / 15;25/ Radnicima Želvoza koji su u zgradi Opštine  Smederevo, upravo su dobili dopis od Ministarstva privrede u kojima ih obeveštavaju da je odgovornost isključivo na rukovodstvu fabrike Želvoza,  rekao nam je predsednik sindikata Sloga – Želvoz, Miki Nojić.

–  Iako je bilo najava da će nam se danas neko iz  Ministarstva privrede obratiti, stigao nam je dopis, bez potpisa i pečata, u kome se krivica za nastale probleme svaljuje isključivo na rukovodstvo fabrike Želvoza. U toku je sastanak na kome ćemo odlučiti o daljim koracima I eventualnoj radikalizaciji protesta!

————————————————————————————————————————————————————–

Smederevo,16.januar 2014. /11;55/ – Nezadovoljni radnici Želvoza iz Smederava i dalje su u zgradi Opštine Smederevo i neće je napustiti dok im se ne obrati neko iz državnog vrha, potvrdio nam je Miki Nojić, predsednik sindikata Sloga – Želvoz.

Prema poslednjim informacijama koje imamo, u Smederevo, u toku dana treba da dođe neko iz Ministarstva privrede i da im se obrati.

– Mi još uvek neznamo ko dolazi, ali čekamo i nećemo napuštati zgradu. Imamo dovoljno strpljenja, ali to ne znači da će trajati u nedogled i da nećemo radikalizovati protest, kazao nam je Nojić.

Podsećamo, više od 400 radnika je juče, nakon neuspelog pokušaja da razgovaraju sa gradonačelnicom Smederava, ušlo u zgradu Opštine koju i dalje drže u blokadi.

Radnici zahtevaju da im se ispune obećanja data prošle godine, kada im je od strane Ministarstva privrede obećan socijalni program od 300 eura po godini staža, za oko 550 radnika i overa zdravstvenih knjižica za one radnike koji su ostali da rade u ovom, jednom od najstarijih srpskih preduzeća za remont šinskih vozila u restruktuiranju.

Iako je bilo najava da će im se u toku jučerašnjeg dana obratiti državni sekretar Ministarstva privrede Radojko Srbljanović, to se nije dogodilo, a oko pedesetak radnika je po predhodnom dogovoru sa ostalima,  ostalo da noći u zgradi opštine i drži je u blokadi.

–  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pomno prate događanja u Smederevu, o čemu ćemo vas kao i do sada blagovremeno i na vreme informisati.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*