Home » OBAVEŠTENJA » RADNICI ŽELVOZA DRŽE OPŠTINU POD BLOKADOM, IMA I POVREĐENIH

RADNICI ŽELVOZA DRŽE OPŠTINU POD BLOKADOM, IMA I POVREĐENIH

POSLEDNJA VEST: Smederevo, 15. januar 2014. g / 18;25/ Radnicima Želvoza koji su od podneva u zgradi Opštine  Smederevo, danas se niko neće obratiti, rekao nam je predsednik sindikata Sloga – Želvoz, Miki Nojić.  „Iako je bilo najava da će država  u Smederevo  uputiti  državnog  sekretara  Ministarstva privrede Radojka Srbljanovića, na žalost, to se nije dogodilo. Očigledno je da nemaju nikakav zaključak i rešenje za radnike Želvoza, ocenio je Nojić.  Ostajemo dao daljeg u zgradi opštine, tu i noćimo,  a već sutra donećemo i druge radikalnije odluke ukoliko država i njeni predstavnici budu i dalje nastavili da  ignorišu zahteve radnika i ranije data obećanja!

Fotografija0327

–Nakon jutrošnjeg neuspelog pokušaja petočlane delegacije sindikata  radnika Želvoza iz Smedereva da stupi u kontakt sa gradonačelnicom Jasnom Avramović, koja nije htela da ih primi, nastalo je guranje  sa obezbeđenjem opštine i policijom, koje je trajalo više od sat vremena, nakon čega je više od 400 radnika, među njima i članovi Sloge  ušlo silom u zgradu opštine i  trenutno je drže u blokadi.

U koškanju sa obezbeđenjem i policijom, bilo je i intervencija hitne pomoći od povreda nastalih pokušajem da uđu u zgradu.

Radnici su trenutno u velikoj Sali GO Smederevo i nemaju nameru da izađu dok im se ne ispune obećanja data prošle godine, kada im je od strane Ministarstva privrede obećan socijalni program od 300 eura po godini staža,  za oko 550 radnika ovog preduzeća  i overa zdravstvenih knjižica za one radnike koji su ostali da rade u ovom, jednom od najstarijih srpskih preduzeća za remont šinskih vozila u restruktuiranju.

2014-01-15-1544

Radnici su nezadovoljni sporošću rešavanja njihovih problema i obećanjima datim od predstavnika vlade i gradonačelnice, koja je učestvovala u dosadašnjoj medijaciji na reševanju njihovih problema.

Na licu mesta je naš predsednik Sindikata –Sloga Ževoz, Miki Nojić, koji je bio jedan od petočlane delegacije koja je tražila prijem kod gradonačelnicie Smedereva Jasne Avramović.

Primetan je i veliki broj pripadnika policije, kako u samoj zgradi, tako  i ispred zgrade Opštine.

 

Informativna služba USS Sloga

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Nisu ljudi rukovodioci shvatili da bez inovacionog privrednog razvoja nema napretka , nema od štrajka ništa , nego mora se sesti i razgovorom rešiti problem . To vam je isto ,kao u ratu, na kraju sae mora potpisati neki dogovor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*