Home » OBAVEŠTENJA » POZIV SSF NA RADNI SASTANAK SA SSSS
POZIV SSF NA RADNI SASTANAK SA SSSS

POZIV SSF NA RADNI SASTANAK SA SSSS

Predsedništvo Srpskog sindikalnog fronta, uputilo je dopis Ljubisavu Orboviću, predsedniku  Saveza samostalnih  sindikata  Srbije sa pozivom organizovanja radnog sastanka, u četvrtak 16.01.2014.g. u 12.00 časova,  Beogradu, u prostorijama SSSS .

Teme sastanka su zajednički nastup Saveza samostalnih sindikata Srbije, kao predvodnika bloka sa jedne,  i  Srpskog sindikalnog fronta , u odnosu na sve dalje aktivnosti vezane za donošenje novog Zakona o radu,  Zakona o stečaju, Zakona o privatizaciji i Zakona o štrajku, kao i pitanje organizovanja štrajka upozorenja 23.01.2014.g. i svih budućih protesta.

Ceneći dramatičnost trenutka kroz koji prolazi radnički pokret  u Republici Srbiji, imajući u vidu sve rizike i nepopravljive posledice koje mogu nastati usvajanjem izmena i dopuna Zakona o radu, Zakona o stečaju, Zakona o privatizaciji  i Zakona o štrajku, smatramo da svako od nas mora da se izdigne iznad svih različitosti i nesuglasica koje postoje i da ispolji  spremnost za solidaran i zajednički nastup sindikalnog pokreta u Srbiji.

Od nas, predstavnika sveta rada u Srbiji, od nas koji predstavljamo zaposlene radnike, radnike koji su bez posla, potlačene, „žrtve tranzicije“  iz preduzeća u stečaju i restrukturiranju, omladinu koja tek traži posao i koja mu se nada, dakle sve one koji u ovom trenutku očekuju našu zajedničku i solidarnu aktivnost, ovo očekuje ogromna većina građana Srbije. Kao njihovi autentični predstavnici mi ih ne smemo izneveriti. Stranice istorije sindikalnog pokreta koje pišemo u ovom momentu ostaće upamćene zauvek. Da li na ponos, ili na sramotu – to zavisi od nas.

SSF je do sada organizovao pet Konvencija u većim gradovima Srbije i veliki radnički protest 10. decembra prošle godine, sa koga je upućen apel javnosti da se masovnim protestima radnika pridruže svi oni koje će predložene izmene Zakona o radu i Zakona o štrajku dovesti u ropski položaj ako bude usvojen u Skupštini Srbije.

Srpski sindikalni front sačinjavaju, Konfederacija slobodnih sindikata, Udruženih sindikati Srbije “Sloga”, Industrijski sindikata Srbije  i Sindikat srpske policije.

 

SRPSKI SINDIKALNI FRONT

 

cats

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Moramo zajedno do zacrtanog cilja …povlacenje novog Zakona o radu.

  2. Apsolutno je u ovom odsudnom trenutku potrebno jedinstvo svih sindikalnih udruženja. Sindikati su trenutno jedini koji zastupaju interese radnika. To ne čini ni jedna politička partija uprkos proklamovanim ciljevima. Izdalo nas je i resorno ministarstvo. Sad ili nikad, ako ovaj Zakon prođe stečena prava nikad nećemo povratiti.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top