Home » OBAVEŠTENJA » POZIV SSF NA RADNI SASTANAK SA SSSS

POZIV SSF NA RADNI SASTANAK SA SSSS

Predsedništvo Srpskog sindikalnog fronta, uputilo je dopis Ljubisavu Orboviću, predsedniku  Saveza samostalnih  sindikata  Srbije sa pozivom organizovanja radnog sastanka, u četvrtak 16.01.2014.g. u 12.00 časova,  Beogradu, u prostorijama SSSS .

Teme sastanka su zajednički nastup Saveza samostalnih sindikata Srbije, kao predvodnika bloka sa jedne,  i  Srpskog sindikalnog fronta , u odnosu na sve dalje aktivnosti vezane za donošenje novog Zakona o radu,  Zakona o stečaju, Zakona o privatizaciji i Zakona o štrajku, kao i pitanje organizovanja štrajka upozorenja 23.01.2014.g. i svih budućih protesta.

Ceneći dramatičnost trenutka kroz koji prolazi radnički pokret  u Republici Srbiji, imajući u vidu sve rizike i nepopravljive posledice koje mogu nastati usvajanjem izmena i dopuna Zakona o radu, Zakona o stečaju, Zakona o privatizaciji  i Zakona o štrajku, smatramo da svako od nas mora da se izdigne iznad svih različitosti i nesuglasica koje postoje i da ispolji  spremnost za solidaran i zajednički nastup sindikalnog pokreta u Srbiji.

Od nas, predstavnika sveta rada u Srbiji, od nas koji predstavljamo zaposlene radnike, radnike koji su bez posla, potlačene, „žrtve tranzicije“  iz preduzeća u stečaju i restrukturiranju, omladinu koja tek traži posao i koja mu se nada, dakle sve one koji u ovom trenutku očekuju našu zajedničku i solidarnu aktivnost, ovo očekuje ogromna većina građana Srbije. Kao njihovi autentični predstavnici mi ih ne smemo izneveriti. Stranice istorije sindikalnog pokreta koje pišemo u ovom momentu ostaće upamćene zauvek. Da li na ponos, ili na sramotu – to zavisi od nas.

SSF je do sada organizovao pet Konvencija u većim gradovima Srbije i veliki radnički protest 10. decembra prošle godine, sa koga je upućen apel javnosti da se masovnim protestima radnika pridruže svi oni koje će predložene izmene Zakona o radu i Zakona o štrajku dovesti u ropski položaj ako bude usvojen u Skupštini Srbije.

Srpski sindikalni front sačinjavaju, Konfederacija slobodnih sindikata, Udruženih sindikati Srbije “Sloga”, Industrijski sindikata Srbije  i Sindikat srpske policije.

 

SRPSKI SINDIKALNI FRONT

 

cats

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*