Home » OBAVEŠTENJA » NE DOZVOLITE DA POSTANEMO ŽRTVE ZATO ŠTO SMO POVEROVALI U PRAVNU DRŽAVU

NE DOZVOLITE DA POSTANEMO ŽRTVE ZATO ŠTO SMO POVEROVALI U PRAVNU DRŽAVU

Beograd, Požarevac, 13. januar 2014. – Članovi sindikata Sloga komunalna policija Požarevac, njihov predsednik Saša Jovanović i drugi komunalni policajci Odseka komunalne policije u Požarevcu, od momenta ukazivanja na moguće zloupotrebe u sprovođenju javnih nabavki Gradske uprave za nabavku uniforme i obuće komunalnim policajcima sa firmom “Rateks”, izloženi su svakodnevnoj neviđenoj torturi, mobingu i pretnjama otkazom.

Uniforma 3

Sporna čizma policajaca

Komunalni policajci Požarevca, ohrabreni političkom retorikom borbe protiv kriminala i korupcije, javnim pozivima i obećanjima aktuelne vlasti da će se povesti beskompromisna borba protiv zloupotreba u javnim nabavkama sa nultom tolerancijom, nakon što im je posle četiri godine čekanja podeljena uniforma, iako gradska odluka  nalaže godišnju nabavku, ustanovili su brojne nepravilnosti.

Od toga da delovi uniforme nisu imali odgovarajuću ambalažu, deklaracije i ostalo što bi ukazivalo da se radi o novim komadima uniforme, do toga da su u različitim bojama, neodgovarajućih veličina, a obuća je dostavljena bez ambalaže u crnoj kesi.

Nakon ukazivanja predpostavljenima na navedene nepravilnosti, u kojoj su izrazili sumnju u neregularnosti sprovođenja javne nabavke sa firmom “Rateks”, i nakon nailaska na zid ćutanja, u skladu sa svojom savešću časnih i odgovornih ljudi, u pismenoj formi obavestili su nadležne državne organe Srbije.  Umesto adekvatne reakcije države, odgovor je došao da  “ukazivanje na navedene zloupotrebe predstavlja ometanje rada gradskih organa”, usledile su pretnje, mobing, šikana, pretnje otkazima i svakodnevna represija od strane njihovih predpostavljenih, šefa komunalne policije Lukić Nebojše i načelnika Gradske uprave Kuzmanović Bojana koji, na žalost, ni u ovom trenutku  ne prestaje da traje.

Skoro svakog radnog dana, Sašu Jovanovića, komunalnog policajca i predsednika sindikata Sloga komunalna policija Požarevac, njegov pretpostavljeni šef Lukić Nebojša poziva u svoju kancelariju, zastrašuje i upućuje mu pitanja u obliku pretnji:  Da li si siguran da znaš na koga udaraš – da li si dobro promislio da želiš da obavestiš nadležne organe – da ljudi ostaju bez posla svakog dana –  da li znaš ko je Bojan Kuzmanović – da li si svestan šta sve može da se desi posle?

Takođe, kompletni sastav komunalne policije grada Požarevca je vanstandarno upućen na periodičan zdravstveni pregled po aktu o proceni rizika, a ne po Zakonu o komunalnoj policiji i  Pravilniku o načinu utvrđivanja psihofizičke sposobnosti potrebne za obavljanje poslova komunalne policije („Sl. glasnik RS“, br. 106/2009) – što takođe smatramo otvorenim pritiskom na sve komunalne policajce, koji jedino ima za cilj da zastraši zaposlene od mogućeg gubitka posla!

Granski sindikat “Sloga komunalna policija Srbije”, čiji je član sindikalna podružnica sindikat Sloga komunalna policija Požarevac zahteva i traži od nadležnih državnih organa da odmah reaguju, ispitaju činjenice i dokaze na moguće zloupotrebe i kriminal na koji su, pošteni i društveno odgovorni komunalni policajci Požarevca ukazali, ali i da policija MUP-a R.Srbije i grada Požarvca odmah reaguje na otvorene pretnje našem kolegi Saši Jovanoviću od strane Nebojše Lukića, nakon njegovog otvorenog pitanja Jovanoviću “da li si svestan šta sve može da se desi posle”, a koju mi u Granskom  sindikatu “Sloga komunalna policija Srbije” vidimo kao otvorenu pretnju na njegov život i telo.

Napominjemo da je od momenta šikane Jovanović usled svakodnevnog stresa, straha za svoj i život svoje porodice  izgubio nekoliko kilograma.

Ne dozvolite do postanemo žrtve zato što smo poverovali u pravnu državu!

Predsednik sindikata

SLOGA KOMUNALNA POLICIJA SRBIJE

Radiša Petrović

   —————————————————————————————————————————-

Ovaj “APEL” sa fotografijama uniforme, obuće i izjavama o pretnjama i mobingu nad komunalnim policajcima, upućen je na više adresa, između ostalog: javnosti Srbije i medijima kao najvećim saveznicima i prijateljima istine, načelniku Uprave kriminalističke policije Rodoljubu Miloviću, Portalu “Pištaljka” specijalizovanom za otkrivanje i ukazivanje na koruptivne radnje, predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, predsedniku Vlade Ivici Dačiću, prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću i svim parlamentarnim političkim partijama.

   —————————————————————————————————————————-

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*