Home » OBAVEŠTENJA » Radnici i akcionari se okupili zbog sudbine FAP-a

Radnici i akcionari se okupili zbog sudbine FAP-a

Izvor: Tanjug

PRIBOJ, 9 april 2015. – Grupa radnika i akcionara FAP-a okupila se danas na trgu u Priboju kako bi izrazili zabrinutost, jer još nije rešena sudbina nekadašnjeg pribojskog giganta.

Sekretar sindikata „Sloga“, Miroslav Mršević, koji je organizator skupa, rekao je Tanjugu da radnici podržavaju napore Vlade u nastojanju da reši problme FAP-a, ali smatra da su prestavnicima države predočena i predložena rešenja sačinjena na bazi netačnih podataka od strane menadžmenta fabrike.

On ističe da radnici svojim predlozima žele da pomognu u iznalaženju još boljih rešenja za teškoće koje su zadesile ovo preduzeće.

„Pregovori će početi krajem aprila, pričalo se da ima više zainteresovanih, a koliko je meni poznato za FAP je jedino interesovanje pokazala kompanija „Sisu“. Mi smo za prodaju celog FAP-a, ali nažalost nema zainteresovanih kupaca za celo preduzeće, a nismo u poziciji da biramo“, naveo je u izjavi Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata Milorad Dragaš.

Predsednik ASNS, Predrag Simić navodi da je u toku proizvodnja 15 kamiona za vojsku i smatra da ne treba donositi nikakve zaključke pre okončanja tendera za FAP.

„Zastupamo interese zaposlenih i želimo da očuvamo kapacitete fabrike i dajemo punu podršku Vladi u rešavanju statusa preduzeća i pronalaženju strateškog partnera“, zaključio je on.

Inače, tender za privatizaciju FAP-a se završava 27. aprila, nakon čega sledi usvajanje tenderskih regulativa i po svemu sudeći potpisivanje ugovora sa finskom kompanijom „Sisu-auto“ u vidu strateškog partnerstva.

Izvor: tanjug.rs

VIDEO SA PROTESTA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*