Home » OBAVEŠTENJA » Prva presuda po osnovu “ tehnološkog viška u korist radnika

Prva presuda po osnovu “ tehnološkog viška u korist radnika

Prva presuda u korist radnika Trajala koji su oterani sa posla po osnovu “ tehnološkog viška “ postala je pravosnažna u korist radnika, saopštili su danas iz sindikata “Sloga Trajal”

U Trajalu se tokom aprila 2017. godine sprovela jedna od navećih prevara u vidu dobrovoljnog socijalnog programa za koji se prijavilo 130 radnika, dok je još 30 radnika proglašeno tehnološkim viškom.

Od 30 radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom četvoro su bili članovi Odbora sindikata Sloga u tom preduzeću, a među njima i predsednik  Vladica Tomašević.

U otkazima se posebno isticao direktor „Trajal korporacije“Miloš Nenezić, koji je ujedno i član Odbora direktora u istom preduzeću i član Socijalno – ekonomskog saveta Republike Srbije.

Prema podacima iz Agencije za borbu protiv korupcije (ovde), Nenezić ima vlasništvo nad četiri stana, dvosobnim od 95 kvadrata, dva trosobna od 92,82 i 100 kvadrata i četvorosobnim od 128 kvadrata, garaže od 16 kvadrata i građevinskog zemljišta od 16 metara kvadratnih.

Nenezić Miloš, treći sleva

Vlasnik je 3.839 akcija TP „Ravnište“ AD Kruševac u nominalnoj vrednosti od 11.517.000 dinara.

Ipak, za nas u sindikatu on je bestidni uništitelj radničke klase, ne samo u Trajalu već u celoj Srbiji budući da je jedan od članova Socijalno – ekonomskog saveta Republike Srbije, gde u ime poslodavaca sa dva takozvana režimska sindikata i predstavnicima Vlade Srbije odlučuje o minimalnoj ceni rada.

IS

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*