Home » OBAVEŠTENJA » PODLO: Otkaz predsedniku Sindikata vozača i mehaničara u JKP Gradska čistoća

PODLO: Otkaz predsedniku Sindikata vozača i mehaničara u JKP Gradska čistoća

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju rešenje o otkazu Bogosavu Nešoviću predsedniku Sindikata vozača i mehaničara u Gradskoj čistoći, koji je donet zbog odluke da on i njegovo članstvo izađu iz “Zajednice sindikata Srbije” i priđu “Udruženim sindikatima Srbije” “Sloga”.

Skandalozno je i besramno što je otkaz donet podmetanjem raznih neistina, posebno o njegovom nedolasku na posao tokom korišćenja vremena za sindikalni rad, na šta on kao predsednik sindikata sa skoro 400 članova u Čistoći ima pravo.

Za nas nema nedoumica. Odluka o otkazu je politička, jer je doneta jednostrano od strane direktora JKP “Gradska Čistoća” Marka Popadića i gradskog odbornika vladajuće partije i zamenika predsednika “Zajednice sindikata Srbije” Mire Baste.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će pružiti svu neophodnu pomoć kolegi Bogosavu Nešiću u dokazivanju pravde i podneti krivične prijave protiv svih koji su učestvovali u nameštanju njegovog otkaza.

Istovremeno pozivamo i gradsku vlast kao osnivača javnih preduzeća da prekine samovolju direktora u JKP “Gradska čistoća” Marka Popadića čiji rad je u njihovoj nadležnosti i ukine sramnu odluku o otkazu koja duboko narušava Ustavom zagarantovano pravo na rad i slobodu sindikalnog organizovanja.

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*