Home » OBAVEŠTENJA » PODLO: Otkaz predsedniku Sindikata vozača i mehaničara u JKP Gradska čistoća
PODLO: Otkaz predsedniku Sindikata vozača i mehaničara u JKP Gradska čistoća

PODLO: Otkaz predsedniku Sindikata vozača i mehaničara u JKP Gradska čistoća

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju rešenje o otkazu Bogosavu Nešoviću predsedniku Sindikata vozača i mehaničara u Gradskoj čistoći, koji je donet zbog odluke da on i njegovo članstvo izađu iz “Zajednice sindikata Srbije” i priđu “Udruženim sindikatima Srbije” “Sloga”.

Skandalozno je i besramno što je otkaz donet podmetanjem raznih neistina, posebno o njegovom nedolasku na posao tokom korišćenja vremena za sindikalni rad, na šta on kao predsednik sindikata sa skoro 400 članova u Čistoći ima pravo.

Za nas nema nedoumica. Odluka o otkazu je politička, jer je doneta jednostrano od strane direktora JKP “Gradska Čistoća” Marka Popadića i gradskog odbornika vladajuće partije i zamenika predsednika “Zajednice sindikata Srbije” Mire Baste.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će pružiti svu neophodnu pomoć kolegi Bogosavu Nešiću u dokazivanju pravde i podneti krivične prijave protiv svih koji su učestvovali u nameštanju njegovog otkaza.

Istovremeno pozivamo i gradsku vlast kao osnivača javnih preduzeća da prekine samovolju direktora u JKP “Gradska čistoća” Marka Popadića čiji rad je u njihovoj nadležnosti i ukine sramnu odluku o otkazu koja duboko narušava Ustavom zagarantovano pravo na rad i slobodu sindikalnog organizovanja.

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top