Home » OBAVEŠTENJA » PROTESTI: Niš je Srbija u malom!

PROTESTI: Niš je Srbija u malom!

NIŠ, 25.02.2017. – Okupljanjem na platou ispred Narodnog pozorišta, Udruženi pokret slobodnih stanara, Sindikat Sloga, Vojni sindikat Srbije, Policijski sindikat Srbije i Centar za zaštitu bankarskih započeli su višednevne proteste u Nišu.

Više stotina građana Niša, u petak 24. februara u 17 sati započeli su ranije najavljene četvorodnevne protestne šetnje.

Nakon okupljanja na platou Narodnog pozorišta, čiji su ulaz zasuli toalet papirom zbog, kako su istakli „simbola partijskog zapošljavanja u Nišu“, oni su uz pratnju policije prošetali do Skupštine Grada, a zatim i do zgrade “Objedinjene naplate”.

Pred zgradom Gradske kuće predstavnici udruženja održali su kraće govore i ponovili svoje zahteve i razloge zbog kojih se protesti organizuju.

Ispred Gradskog odbora Sloge u Nišu okupljenima se obratio Bratislav Bata Ilić, glavni povernik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Višednevni protesti udruženja građana i sindikata se organizuju zbog neisplaćenih radničkih zarada u višemilionskom iznosu, uništavanja JKP “Gorica”, štetnog poslovanja javnih preduzeća, nepoštovanja zakonskih obaveza prema korisnicima daljinskog grejanja, nepoštovanja prava građana za praznom stolicom u javnom sektoru i Isplate zarada u vojsci i policiji u suprotnosti sa zakonom.

Po završetku protesta oni su najavili da će se i u ponedeljak 27. februara okupiti ispred Parka Svetog Save, a zatim krenuti u novu protestnu šetnju i da će tada ići do gradske Toplane.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozdravljaju i u potpunosti podržavaju opravdane zahteve građana Niša, a posebna zahvalnost se upućuje svim niškim članovima Sloge, radnicima koji su se priključili protestima i na taj način iskazali hrabrost i istrajnost da se bore za svoja Ustavom zagarantovana prava.

U nastavku pogledajte fotografije sa protesta

Foto: Goran Zlatković – FB

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*