Home » OBAVEŠTENJA » Protest sindikata Sloga ispred Ministarstva poljoprivrede Srbije

Protest sindikata Sloga ispred Ministarstva poljoprivrede Srbije

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ održali su danas protest ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Beogradu.

Gepostet von Udruženi Sindikati Srbije Sloga am Mittwoch, 15. Juli 2020

Predstavnici Sindikata paora i individualnih poljoprivrednih proizvođača u okviru „Sloge“ su tražili da u roku od 48 časova razgovaraju s ministrom Branislavom Nedimovićem o problemima poljoprivrednika.

Sindikata paora i individualnih poljoprivrednih proizvođača, Dejan Bulatović, rekao je da Ministarastvo još nije utvrdilo otkupnu cenu višanja koja je bila niska i proizvođači su ih zato bacali, jer im nije bilo isplativo da ih beru.

„Upadljivo je niska otkupna cena žita, a mleko je pet puta jeftinije od nafte, uz nisku cenu stoke, te je stočarstvo gurnuto na ivicu egzistencije“, ocenio je Bulatović.

Predsednik „Sloge“ Željko Veselinović rekao je da će „u Srbiji nastupiti glad“ ako država seljacima ne garantuje otkupnu cenu žita, soje, pešenice i drugih proizvoda.

„Ukazujemo i na neodgovarajuće i niske državne subvencije poljoprivrednicima, kao i na štete koje su prouzrokovane na voću i usevima usled obilnih gradonosnih padavina i poplava koje resorno Ministarstvo nadoknadilo poljoprivrednicima“, naveo je Veselinović.

On je rekao da su ratari pretrpeli veliku štetu tokom vanrednog stanja usled zabrane kretanja i zbog zatvaranja pijaca, te su veliki gubici malih proizvođača kojima Ministarstvo poljoprivrede nije ponudilo nikakve naknade.

 

 

 

 

 

 

Beta, foto – video „Sloga“

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*