Home » OBAVEŠTENJA » Produžena uredba o ceni hleba. A uz hleba?

Produžena uredba o ceni hleba. A uz hleba?

Beograd, 28. jul 2016. – Vlada Srbije je u nedelji kada proizvođači mesa najavljuju poskupljenja i do 50 odsto na meso i mesne prerađevine produžila uredbu kojom se cena hleba od brašna „T-500“ ograničava na maksimalno do 46 dinara po vekni hleba.

hlebNa ovu odluku očigledno nije uticala prosečna neto zarada isplaćena u junu 2016. godine, a koja je iznosila je 46.450 dinara, što je saopštio Republički zavod za statistiku, pokušavajući da nas uveri da su plate u Srbiji realno povećane za 5,6 odsto.

Dakle, čemu onda uredba o hlebu ako su nam novčanici deblji i puniji?

Odgovor na to pitanje leži u realnoj praksi i to izgleda sasvim drugačije, kaže predsednik USS “Sloga” Željko Veselinović.

Capture9“Devedeset odsto građana jede samo kupus, 10 odsto jede samo meso, a Republički zavod za statistiku nas ubeđuje da svi jedemo sarmu. Ova uredba kojom se cena hleba zamrzava više liči na realno stanje da nas spremaju na život na hlebu i vodi”, kaže čelnik Sloge.

Inače, Vlada Srbije je cenu hleba pod imenom „sava“, prvi put uredbom ograničila u julu 2011. godine.

 

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*