Home » OBAVEŠTENJA » Pritvaranja koja urušavaju demokratiju!

Pritvaranja koja urušavaju demokratiju!

Beograd, 03.01. 2017. –  Nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dvojici nekadašnjih pripadnika Službe za opservacije i dokumentaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću, određen je pritvor do 30 dana, a predmet i razgovor iz saslušanja  je proglašen državnom tajnom.

Dumanović i Trbović se terete da su svojim  izjavama za Aljazeeru Balkans naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. jula. 2015. godine.

Za Udružene sindikate Srbije „Sloga“ hapšenje policajaca Dumanovića i Trbovića predstavlja urušavanje demokratije i vladavine prava, jer ima širi značaj i predstavlja opasno poigravanje službom bezbednosti i opštom bezbednošću svih građana Srbije, budući da su rane iz 90-ih i dalje veoma sveže.

Ostalo je upamćeno da su neki pojedinci iz tadašnjih bezbednosnih službi  radili zadatke za koje se kasnije ispostavilo da se radilo o teškim krivičnim delima, pa čak i likvidacijama političkih neistomišljenika od strane tadašnjeg Miloševićevog državnog aparata. Upravo zbog toga smatramo da Srbija ne sme da zaćuti i da svi u državi treba da podignu svoj glas i oštro se usprotive načinu na koji su pritvareni ovi policajci.

Tokom protekla tri dana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ i njen predsednik  Željko Veselinović stali su u zaštitu svojih članova, obezbedili im pravnu pomoć i alarmirali javnost o njihovom hapšenju, a u sam slučaj se aktivno uključila i Kancelarija zaštinika građana koja je najavila da će zbog interesa javnosti uskoro izaći sa svojim izveštajem.

U nastavku pogledajte video priloge:

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*