Home » OBAVEŠTENJA » Pinokio od Vlade do Skupštine

Pinokio od Vlade do Skupštine

Beograd, 04.01.2017. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović za praznični trobroj najčitanijih novina dijaspore „Vesti“ ukazuje na „prazne priče“ o deset milijardi koje stižu iz Rusije, pa Kine, ali i naprasnom porastu zaposlenosti o kojem priča ministar rada Aleksandar Vulin.

– Čujemo da je nezaposlenost pala za šest odsto, a ako proanaliziramo taj Vulinov podatak prema realnim kriterijumima videće se razmere njegove obmane – kaže Veselinović, ističući da toliki rast nisu zabeležile ni najrazvijenije države poput Danske i Norveške.

Problem je, kaže, što za razliku od birača u razvijenom svetu koji kažnjavaju neispunjeno, građani u Srbiji veruju „na reč“.

– Setimo se pada nemačkih socijaldemokrata i grčkog PASOK-a, koji je sa trećine glasova sveden na pet odsto, pa Sirize čija je podrška prepolovljena. To pokazuje da građani u normalnim zemljama ne zaboravljaju obećano. Kod nas je neshvatljivo da se narod vezuje za vođe i ne prihvata da je ono što su najavili, a nisu ispunili laž, već tog političara brane do kraja – začuđen je Veselinović.

On ističe da je legitimno pravo političara da lažu, ali da narod treba da se osvesti, da to prepozna i na izborima presudi praznim rečima.

– Vučić, vidimo, ne izlazi iz kampanje i dok obilazi gradove i gradilišta ne propušta priliku da napada neistomišljenike i proizvodi afere – kaže on.

Više u tekstu na: Neispunjena politička obećanja (1): Pinokio od Vlade do Skupštine

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*