Home » OBAVEŠTENJA » Pritisak na Žebeljana

Pritisak na Žebeljana

Beograd, 29. decembar 2015. – Predsednik Sindikata policije Sloga, Dragan Žebeljan, koji je juče otpočeo štrajk glađu, zbog nejasnih kriterijuma i otpuštanja u MUP-u, jutros je po hitnom postupku i po zahtevu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušan u svojstvu građana u Policijskoj stanici Novi Beograd.

Žebeljan se na informativni razgovor odazvao sam, nakon što mu je juče u toku dana po otpočinjanju štrajka glađu, od strane predpostavljenih u Sektoru za vanredne situacije ekspresno uručen poziv za salušanje.

On je saslušan na okolnosti njegovog službenog izveštaja i navodnih pretnji koje je uputio načelniku Sektora za vanredne situacije Predragu Mariću, za šta, kako on tvrdi, nema elemenata, niti postoje svedoci.

Po povratku sa saslušanja njemu su sa kancelarije u kojoj radi skinuta i uklonjena obaveštenja o otpočetom štrajku glađu.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” posle ovoga izražavaju duboku zabrinutost, jer je poziv na saslušanje usred štrajka vrsta otvorenog zastrašivanja, pritiska na njega kao štrajkača, ali i vid otvorenog nasilja državnih organa nad predsednikom jednog od naših sindikata.

Sloga još jednom apeluje i poziva ministra policije Nebojšu Stefanovića da preispita svaku odluku o premeštanju, pa i njegovu, i spreči svaku dalju eskalaciju započetog štrajka i narušavanja Žebeljanovog zdravlja, zbog čega će neko, ukoliko mu se bilo šta desi loše, u Ministarstvu morati da snosi odgovornost.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*