Home » OBAVEŠTENJA » Sloga na prijemu kod ambasadora Kraljevine Švedske

Sloga na prijemu kod ambasadora Kraljevine Švedske

Beograd, 27.10.2014.godine — Ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji Krister Asp upriličio je večeras u svojoj rezidenciji svečani koktel povodom održavanja sutrašnje međunarodne konferencije „društveni uticaj ekonomske politike u zemljama Zapadnog Balkana“, u organizaciji nemačke Fondacije Friedrih Ebert i Međunarodnog centra Olof Palme iz Švedske.

1Pored mnogobrojnih gostiju, predstavnika iz UN, diplomatskog kora, MOR-a,  poslodavačkih udruženja i Saveza samostalnih sindikata, prijemu je ispred Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ prisustvovao i njen predsednik Željko Veselinović.

Cilj sutrašnjeg događaja, na kome će biti i lider „Sloge“ je da se razmotri pravac u kojem idu ekonomske politike na Zapadnom Balkanu i Evropi i da se podrži dijalog o adekvatnim politikama za socijalno – ekonomski razvoj.

Ova konferencija će za Udružene sindikate Srbije „Sloga“ pružiti priliku za susret sa istaknutim predstavnicima ministarstava, stručnjaka, analitičara i predstavnika akademske zajednice iz Evropske unije i regiona Zapadnog Balkana.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ se zalažu za jačanje svesti o jakim sindikatima, društvu i državi opšteg blagostanja, u kojoj će umesto demagoških pristupa rešavanju problema  dominirati kultura socijalnog i političkog dijaloga, upravo onakva kakva se primenjuje u razvijenim zemljama Evrope, poput Nemačke i Švedske.

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*