Home » OBAVEŠTENJA » Rebalans budžeta preko leđa radnika
Rebalans budžeta preko leđa radnika

Rebalans budžeta preko leđa radnika

Beograd, 27.10.2014. godine — Smanjenje zarada i penzija su iznuđeni ekonomski potezi, a ne ekspertski, hrabri i politički kakvim se predstavljaju javnosti, s obzirom da se prihodna strana budžeta nadomešćuje štednjom.

novcanikOvim je potpaljen fitilj socijalnih tenzija koje će u narednom periodu uslediti, jer su plate i penzije u Srbiji za većinu stanovništva odavno „socijala“, a to će samo doprineti nastavku pada životnog standarda, daljem siromašenju stanovništva i neće doneti željene rezultate.

Smatramo da kreatori ovakve ekonomske politike neće stati samo na ovome i da će vrlo brzo u narednom periodu posegnuti i za drugim mehanizmima fiskalnog prilagođavanja, poput povećanja PDV-a, ovoga puta uz obrazloženje da je to neophodna mera koja se mora doneti ukoliko se ne žele dodatna smanjenja.

Ono šta nas kao sindikat zabrinjava je trenutni izostanak adekvatne zajedničke reakcije sindikata javnog sektora, koji očigledno nisu ozbiljno shvatili sve predhodne najave vlade da neće imati milosti niti prema jednoj grani, osim za nosioce državnih javnih funkcija koji mere štednje u vidu smanjenja zarada neće ni osetiti, imajući u vidu da im se sada manje oduzima u odnosu na predhodni solidarni porez.

Stoga, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ne mogu podržati mere koje znače sanaciju budžeta isključivo preko leđa radnika i građana.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top