Home » SLOGA VESTI » Poziv na bojkot: Na bednim minimalcima zarađuju milione!

Poziv na bojkot: Na bednim minimalcima zarađuju milione!

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, u znak protesta zbog nekontrolisanog rasta osnovnih životnih namirnica, posebno hrane, pozivaju građane Srbije na bojkot i smanjenu kupovinu hrane, posebno mesa i pečenice uoči Novogodišnjih i Božićnih praznika.

Imamo razumevanja za globalnu krizu, za poskupljenje nafte, gasa i električne energije na svetskom tržištu, ali nemamo razumevanje za sopstvenu državu i vlast koja trgovcima i velikim trgovačkim lancima svake godine uoči nekog od praznika dopušta brutalnu pljačku sopstvenog naroda od strane pohlepnih trgovaca koji nekontrolisano podižu cene.

Zato pozivamo Vladu Srbije i resorno Ministarstvo trgovine da odmah pokrenu  inspekcijske nadzore, a Srpsku pravoslavnu crkvu i Njegovu svetost Patrijarha srpskog gospodina Porfirija da se pridruži apelu pozivanja vernika na skromnost u kupovini i trošenju, kako ih nebi doveli u još veću krizu i zaduženja kroz kredite koje će jako teško vratiti.

Na sceni trenutno imamo brutalnu pljačku socijalno ugroženih građana, posebno penzionera i radnika sa minimalnom penzijom i platom, koji zarad običaja i očuvanja suštine svog nacinalnog bića kroz Božićne običaje nisu u stanju zbog nemaštine da u miru i blagostanju proslave svoje vekovne običaje.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.