Home » OBAVEŠTENJA » Posle šest meseci i dalje nepoznato ko je upalio kuću predsedniku sindikata

Posle šest meseci i dalje nepoznato ko je upalio kuću predsedniku sindikata

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” podsećaju javnost da se navršilo punih šest meseci od paljenja kuće predsedniku sindikata „Sloga“ zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, Dejanu Pavloviću, a da počinilac i mogući nalogodavac još uvek nisu pronađeni.

Nakon rokade ministarskih mesta ne očekujemo veliki pomak u istrazi, ali pozivamo profesionalni deo policije i pravosuđa da utvrde ko je 10. maja ove godine u ranim jutarnjim satima upalio kuću, drveni bungalov iz kojeg je on samo pukom srećom ostao nepovređen, jer je zbog jakog laveža pasa uspeo da se probudi, spasi sebe, ali i pse koji su bili zatvoreni u boksu koji je takođe izgoreo.

Podsećamo javnost da su u policiji nakon požara rekli da će se intenzivno raditi na rasvetljavanju slučaja, međutim, umesto da se pronađu krivci, Pavlović je kao žrtva podvrgnut poligrafskom ispitivanju koje je, nažalost, pod aktuelnom vlašću pretvoreno u “sprdnju”, ali na koje je on ipak dobrovoljno pristao i prošao, nakon čega se kod nas u sindikatu još više sumnja u podmetanje.

Napominjemo da smo kao sindikat odmah izrazili ozbiljnu sumnju da je požar možda politički motivisan i podmetnut, jer je našem sindikalcu u tom periodu od strane nadređenih više puta sugerisano da “smanji sindikalne aktivnosti”, da ne istupa po društvenim mrežama, kritikuje ministra i ministarstvo u saopštenjima, zbog čega je protiv njega pokrenuta i disciplinska prijava nakon intervjua u listu „Svedok“ gde je istupao isključivo kao predsednik sindikata.

Posebno ističemo da je tokom vanrednog stanja uvedenog zbog virusa COVID-19, Pavlović u ime sindikata, pre svega profesionalno i moralno podneo više krivičnih prijava protiv nadređenih starešina zbog nepreduzimanja mera za čuvanje života i zdravlja zaposlenih u Vojsci Srbije.

Protiv Dejana Pavlovića je u međuvremenu podneto još disciplinskih prijava zbog istupanja u javnosti kao sindikalnog predstavnika, što je suprotno Ustavu Srbije i zakonima koji dozvoljavaju sindikalni aktivizam, u državi koja se očigledno samo formalno deklariše kao demokratska i građanska.

U Beogradu, 10.11.2020.g

Informativna služba

ZGARIŠTE U VREME MIRA

Dejan Pavlović je žrtva nakaradnog sistema u kome živimo, vojnik Vojske Srbije kome je izgorela kuća tokom vanrednog stanja i u vreme pandemije korona virusa.

Ono šta baca ozbiljne sumnje da mu je kuća namerno zapaljena je da istraga još uvek tapka u mestu. Zbog tabloidne blatoizacije i dovođenja u sumnju da je sam upalio kuću, dobrovoljno je pristao na policijski Poligraf, koji je prošao.

Ostaje pitanje: ko mu je zapalio kuću?

Podsećamo da je ovaj hrabar čovek predhodno u ime sindikata Sloga kojeg predstavlja u Vojsci Srbije napisao više krivičnih prijava protiv čelnika ministrstva odbrane, ministra Aleksandra Vulina, ali i drugih oficira koji su izložili vojnike riziku i zarazili ih virusom COVID -19.

Ovo je kratka priča o tome.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/683257115085096/videos/276807190375436′ width=’700′]
Ovaj video u produkciji Udruženih sindikata Srbije “Sloga” možete postavljati na svoje stranice, web portale, emitovati u celini ili delovima u svojim elektronskim medijima uz navođenje izvora.
HVALA SVIMA NA DOSADAŠNJOJ PODRŠCI I POMOĆI!

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*