Home » OBAVEŠTENJA » Dobili od Srbije 7.200 evra po radniku, a dele otkaze pravdajući se epidemijom
cumtobel

Dobili od Srbije 7.200 evra po radniku, a dele otkaze pravdajući se epidemijom

IAKO je od Srbije dobila subvencije u iznosu od 7.200 evra po radnom mestu, austrijska kompanija „Cumtobel“ – koja u Nišu od 2018. proizvodi LED rasvetu – već je otpustila deset radnika, a pred izlaznim vratima je još njih pedesetak.

Iz sindikata „Sloga“ kažu da se radi o kadrovima iz Sektora za instalacije elektronske rasvete, koji se bavi izvozom, pa je zbog otežane realizacije tokom pandemije i potreba za ovim radnicima manja.

Dejan Ilić

– Na ostale se vrši pritisak da potpišu sporazumni raskid i dobiju otpremninu od po 150.000 dinara, što je znatno manje od novca koji je kompanija dobila iz budžeta Srbije – kaže Dejan Ilić iz „Sloge“ i podseća na to da je, po planu, u ovoj fabrici do 2021. posao trebalo da dobije 1.100 ljudi, od kojih 280 na pozicijama inženjera.

Inače, izgradnja „Cumtobela“ u Nišu je počela 2017, a fabrika se prostire na 40.000 kvadrata.

Izvor: Novosti.rs OTKAZI UPRKOS SUBVENCIJAMA: Austrijska kompanija Cumtobel otpuštanja radnika u Nišu opravdava smanjenim izvozom u pandemiji

 

 

 

..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*