Home » OBAVEŠTENJA » PODRŠKA SLOGE OTPUŠTENIM RADNICIMA INFORMATIKE

PODRŠKA SLOGE OTPUŠTENIM RADNICIMA INFORMATIKE

Novi Sad, 31. mart 2015. — Gradski odbor Udruženih sindikata Srbije “Sloga” u Novom Sadu  podržao je solidarno radnike novosadske Informatike koji su u petak 28. marta protestovali zbog nezakonitih otkaza koje su dobili u tom preduzeću.

Capture

Otpuštene radnike u protestu je podržao i naš Aleksandar Milošević, poverenik GO “Sloge” u Novom Sadu, koji je nezakonito otpuštanje 19 radnika Javnog komunalnog preduzeća „Informatika“okarakterisao skandaloznim, nezakonitim i nepromišljenim činom.

Kako je ranije rečeno, 19 radnika JKP “Informatika” dobilo je 20. marta rešenje o otkazu ugovora o radu, od rukovodstva preduzeća kojim upravljaju kadrovi političke organizacije “Treća Srbija”.

Capture2

Rukovodstvo tvrdi da su sve radili po zakonu u cilju smanjenja broja zaposlenih, međutim, da takva tvrdnja ne stoji, svedoči podatak da su pred kraj 2014. godine zaposlili 20 novih  iz drugih JKP Novog Sada.

Otkazi su radnicima podeljeni, a o tome nije obavešten ni Sindikat “Informatike”, ni Grad Novi Sad koji je osnivač preduzeća.

Zakonitost takve odluke ispitaće i sam gradonačelnik Miloš Vučević, pošto stigne izveštaj Inspekcije rada.

Udruženi sindikat Srbije “Sloga” GO Novi Sad pratiće sa pažnjom razvoj događaja u ovom gradu i u duhu sindikalne solidarnosti nastaviti sa podrškom.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*