Home » OBAVEŠTENJA » Počinje peta nedelja štrajka u prosveti

Počinje peta nedelja štrajka u prosveti

Beograd, 15. decembar 2014. — Ni posle pune četiri nedelje štrajka prosvetnih radnika nema ozbiljnijih pomaka u pregovorima, nema sastanka sa ministrom finasija Dušanom Vujevićem, niti se zna kada će pregovori biti nastavljeni.

Umesto dogovora sve je više škola koje se priključuju štrajku, a prema najavi Foruma beogradskih gimnazija od danas je u štrajku i Prva beogradska.

Sve je izvesnije da će sledećeg ponedeljka, 22. decembra, nastava u školama biti potpuno obustavljena na jedan dan, ali i da će zbog ignorisanja zahteva prosvetari morati na ulicu.

Dakle, spremajmo se sindikalci za ulicu, jer je očigledno da pomaka u udovoljenju zahteva siromašnih prosvetara neće biti, baš kao ni što ga je bilo u predhodnim štrajkovima, u drugim granama koje su na teretu budžeta.

Za pesimizam ima razloga, budući da je ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički najavila da Vlada priprema budžet „kakav Srbija nije videla“ otkad ona pamti od 2000 godine.

Šta reći na ovo, osim da ni mi veću bedu od današnje nismo videli, od ovakve reformske Vlade koja svoj uspeh smatra štednjom u vidu stezanja kaiša radnicima i praštanju duga tajkunima i velikim dužnicima .

Štrajk prosvetnih radnika u Srbiji podržao je i Granski sindikat prosvete USS “Sloga”.

Informativna služba USS “Sloga”

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*