Home » OBAVEŠTENJA » PITANJE I ODGOVOR: Kako komentarišete rast zaposlenosti na crno krajem 2014. u Srbiji?
PITANJE I ODGOVOR: Kako komentarišete rast zaposlenosti na crno krajem 2014. u Srbiji?

PITANJE I ODGOVOR: Kako komentarišete rast zaposlenosti na crno krajem 2014. u Srbiji?

2. februar 2015. /List Danas/

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“

CaptureSuština je u tome da zaposlenih na crno ima mnogo više nego što prikazuje zvvanična statistika.

S druge strane, podaci koje je izneo Republički zavod za statistiku jasno ukazuju da Zakon o radu, ni druge mere koje je donela Vlada nisu dale rezultate pa tako nisu uspele da se izbore sa „sivom ekonomijom“.

Potrebno je redovno kontrolisati i kažnjavati sve one koji drže radnike na crno. Međutim, primenjujući samo takve mere, problem rada na crno se ne može rešiti na zadovoljavajući način.

Razlog zbog koga se poslodavci odlučuju da ne prijavljuju radnike su velike dažbine koje su dužni da plaćaju državi.

Smanjenje tih nameta bi ih motivisalo da prijave radnike, međutim, u ovom trenutku toga nema pa se dosta njih odlučuje da to ne učini.

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top