Home » OBAVEŠTENJA » PAME podržao pravednu borbu radnika Laste
PAME podržao pravednu borbu radnika Laste

PAME podržao pravednu borbu radnika Laste

Beograd, 06.03.2019. – PAME (All Workers Militant Front), koji predstavlja klasni sindikalni pokret Grčke, izrazio je solidarnost sa pravednom borbom vozača autobusa i majstora Laste Mladenovac koji se bore za bolje plate i radne uslove.

U dopisu se ističe da je javni prevoz javna potreba i da on mora biti kvalitetan i jeftin, kako bi ga koristiti ljudi, pre svega radnici kojima je to potrebno.
Da bi javni saobraćaj bio visokog kvaliteta i dobre usluge, neophodno je da ljudi koji ga prevoze budu dobro plaćeni i da rade u dobrim uslovima. Međutim, potreba za zaradom i smanjenjem javnih troškova od strane vlada i poslovnih grupa uništava ovu važnu uslugu. Ovim se uništavaju životi i prava radnika koji se prevoze javnim prevozom, što je neprihvatljivo.

“Prava radnika nisu troškovi. Javni prevoz visokog kvaliteta je nužnost ljudi”, poručuju iz bratskog sindikata PAME radnicima mladenovačke Laste uz ispunjenje njihovih oprtavdanih zahteva.

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top