Home » OBAVEŠTENJA » PAME podržao pravednu borbu radnika Laste

PAME podržao pravednu borbu radnika Laste

Beograd, 06.03.2019. – PAME (All Workers Militant Front), koji predstavlja klasni sindikalni pokret Grčke, izrazio je solidarnost sa pravednom borbom vozača autobusa i majstora Laste Mladenovac koji se bore za bolje plate i radne uslove.

U dopisu se ističe da je javni prevoz javna potreba i da on mora biti kvalitetan i jeftin, kako bi ga koristiti ljudi, pre svega radnici kojima je to potrebno.
Da bi javni saobraćaj bio visokog kvaliteta i dobre usluge, neophodno je da ljudi koji ga prevoze budu dobro plaćeni i da rade u dobrim uslovima. Međutim, potreba za zaradom i smanjenjem javnih troškova od strane vlada i poslovnih grupa uništava ovu važnu uslugu. Ovim se uništavaju životi i prava radnika koji se prevoze javnim prevozom, što je neprihvatljivo.

“Prava radnika nisu troškovi. Javni prevoz visokog kvaliteta je nužnost ljudi”, poručuju iz bratskog sindikata PAME radnicima mladenovačke Laste uz ispunjenje njihovih oprtavdanih zahteva.

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content