Home » OBAVEŠTENJA » Otvoreno pismo Željku Veselinoviću

Otvoreno pismo Željku Veselinoviću

Nakon što je predsednik Sloge, Željko Veselinović, u „Danu uživo“ na TV N1 rekao da je Srbiji potrebna lustracija sindikata jer su mnogi samo produžena ruka vlasti, predsednik UGS Nezavisnost, Zoran Stoiljković, uputio mu je otvoreno pismo.

Pismo prenosimo u celosti, a odgovor, naravno, sledi…

Izvor: sajt sindikata UGS Nezavosnost, 08.08.2017.

Otvoreno pismo Željku Veselinoviću

Kolega Veselinoviću,

Vašim poslednjim istupanjem na N1 televiziji i zalaganjem za lustraciju sindikata, još jednom ste opravdano nezadovoljstvo sa ponašanjem pojedinih poslodavaca i Vlade iskoristili za neopravdan napad na UGS NEZAVISNOST. Šta je to kolega Veselinoviću što su članovi i rukovodstvo Nezavisnosti uradili da biste Vi imali za pravo da ih nazovete „kućnim ljubimcima vlasti“? Koja je to korist koju su stekli pojedinci iz Nezavisnosti i zbog koje su izdali interese sindikata? Ko to i od koga iz rukovodstva Nezavisnosti dobija, kako kažete, „hiljade evra“? Vaša frustracija proizašla iz neučestvovanja u institucionalnom socijalnom dijalogu ne može biti opravdanje za nepotkrepljene optužbe i neukusne kvalifikacije. Ukoliko i ubuduće nastavite, na ovakav način, da kvalifikujete sindikat Nezavisnost, onda je Vaše ponašanje nešto što zaslužuje lustraciju u javnom životu Srbije.

UGS NEZAVISNOST

Zoran Stojiljković, predsednik

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

 1. Profesore Stojiljkoviću /

  Nismo vam mi đaci pa da nam držite ovde predavanja o sindikalnoj borbi za radna prava.

  Vi koji ste godinama deo ovog za vas lično više nego profitabilnog sistema sad ste došli
  da i sindikat vodite aman više dali mislite da ste bas toliko sposobni i sada predsedniku
  USSSloga drzite pridike o frustracijama vi koji ste osedeli na drzavnim funkcijama i jaslama
  samo za vas korisnim sta vam je rezultat osim lepe price koju pricate rezultat vam je STERILAN nema ga / Sram vas bilo profesore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*