Home » OBAVEŠTENJA » OSMI DAN PROTESTA U KOSTOLAC USLUGAMA: Direktor nije došao na posao!
OSMI DAN PROTESTA U KOSTOLAC USLUGAMA: Direktor nije došao na posao!

OSMI DAN PROTESTA U KOSTOLAC USLUGAMA: Direktor nije došao na posao!

Kostolac, 12.10.2022. godine – Danas je osmi dan kako ispred Upravne zgrade preduzeća „Kostolac Usluge“ d.o.o. u Kostolcu, radnici tri sindikalne organizacije: Sloga, Nezavisnost i Kostolac usluge protestuju i traže povećanje zarada i toplog obroka.

“Danas smo imali nameru da direktoru Dragoslavu Đokiću blokiramo ulaz u zgradu sve dok ne ode u Beograd i od nadležnih ne zatraži sredstva za povećanje zarada i toplog obroka.  Nažalost, kada je to od nekoga čuo, nije došao na posao”, kaže Ilija Florić, predsednik sindikata Sloga u tom preduzeću.

Prosečna zarada zaposlenih u Kostolac uslugama u neto iznosu je 40.813 dinara, što je ispod republičkog proseka, dok je topli obrok 50 dinara.

Ističemo, zahtevi sindikata su da sa poslovodstvom dogovore povećanje zarada za 20 odsto, da se povećaju zarade i za angažovana lica na PP ugovorima, uz povećanje toplog obroka u iznosu od  300 dinara po radnom danu.

„Kostolac Usluge“ d.o.o. bavi se pružanjem usluga fizičko-tehničkog obezbeđenja i održavanjem higijene prostorija.

Osnovano je je 2004. godine u Kostolcu, procesom restrukturiranja i izdvajanjem iz EPS-a i posluje sredstvima u državnoj svojini.


Direktor Kostolac usluga, Dragoslav Đokić, o platama radnika „Imamo dobre plate!?“

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Comments are closed.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top